MADGEAR – Equil Smartpen

Handgeschreven notities en tekeningen digitaal bewaren is niet iets nieuws. Je maakt er een foto van, upload deze naar je computer en voilà. Maar het kan gemakkelijker.

Deze bijzondere smartpen van Equil is in staat om al je notities en schetsen in een handomdraai te digitaliseren. Het enige dat je hoeft te doen, is een sensor aan je notitieblok te bevestigen. De slimme pen maakt verbinding met die sensor waarna elke beweging op papier – de high-tech pen gebruikt namelijk gewoon alledaagse inkt – nauwkeurig wordt geanalyseerd en opgeslagen.

Via Bluetooth koppel je ‘m aan je iOS- of Android-apparaten, maar ook aan je Mac en Windows. Met de Equil Note-app en de Equil Sketch-app kun je vervolgens alle aantekeningen en ontwerpen bewerken met verschillende pennen, penpunten, kleuren en lijnen. Tekst, foto’s en audio toevoegen is ook geen probleem. Daarnaast synchroniseert de pen met Dropbox, iCloud en Evernote.

Cool detail is dat de smartpen is voorzien van ingebouwde handschriftherkenning en dat je hem kunt gebruiken als stylus. Als je de pen maar moeilijk aan de kant kunt schuiven in dit digitale tijdperk, dan kun je de Equil Smartpen hier bestellen voor €149,95.