MADGEAR – DJI RoboMaster S1

DJI staat bekend om zijn top-of-the-line vliegende drones. Nu doen ze een zijstap en maken een soort programmeerbaar bouwpakket met de RoboMaster S1.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

De tank lijkt te komen uit een videogame, maar DJI belooft dat het meer is dan alleen maar speelgoed. Het is een intelligente, door AI aangedreven programmeerbare kit. Eén die zowel amateurs als professionals kunnen gebruiken.

Je moet ‘m zelfs helemaal in elkaar zetten met 46 individueel programmeerbare onderdelen. Je bestuurt de robot via een app of stelt een route in, waarna hij autonoom rijdt. De RoboMaster S1 gebruikt daarvoor 31 sensoren om de omgeving in kaart te brengen en kan hij heel soepeltjes in manoeuvreren door razendsnel 360-graden te kunnen bewegen met een max van 12 km/u voor zo’n 30 á 35 minuten voordat je de batterij weer moet opladen.

De futuristische tank kan daarnaast ook balletjes schieten of een infrarode straal afvuren als je met meerdere RoboMaster S1’s een deathmatch doet. Wat je kunt opnemen door een 1080p camera die stabiel blijft door een gimbal. DJI hoopt met dit alles dat de eigenaren hun eigen circuits maken, races organiseren of het tegen elkaar opnemen in robot battles. Onweerstaanbaar toch!? De DJI RoboMaster S1 kost je $499 en is binnenkort ook in Nederland te koop.