Lexus presenteert samen met will.i.am de NX ‘Striking Angles’

Design-technisch gaat het al helemaal goed met Lexus sinds de komst van de CT en de IS, maar ook pr-wise heeft de luxueuze Japanner het nu helemaal begrepen. De Amerikaanse rapper/producent/dj will.i.am nam de gloednieuwe Lexus NX onder handen en maakte er zijn eigen creatie van. MADPAC was bij de exclusieve lancering in Parijs.

De tijd dat je het redde met een alleen een goed product is voorbij. Vandaag de dag zijn het de popsterren die je product aan de massa kunnen verkopen. Pharrell ontwerpt voor G-Star, Kanye voor Adidas en onlangs – bij de presentatie van de Apple Watch- speelde U2 een belangrijke rol.

Lexus NX Striking Angles Launch Event
Wat die merken kunnen, kunnen ze ook bij Lexus en dus trokken ze niemand minder aan dan will.i.am. Niet alleen om de nieuwe gewaagde NX te presenteren, maar ook om z’n eigen redesign van de auto te maken. Het resultaat van deze samenwerking werd door de rapper gepresenteerd tijdens de Paris Fashion Week in het Pavillon Cambon en MADPAC was erbij.

Pal naast de Jardins des Tuileries, tussen conceptstore Colette en The Ritz verzamelden de media zich in het paviljoen. Een waanzinnig grote opkomst, met rijen mensen tot ver buiten de entree. Zoals het een echte ster tegenwoordig betaamd, was ook will.i.am wat aan de late kant, maar maakte dit goed met een mooi verhaal over zijn visie op het design ‘Striking Angles’ en natuurlijk een spetterend optreden. Ooit was het zijn doel om een Lexus te kunnen rijden, maar nooit had hij durven dromen dat hij deel uit zou mogen maken van het designteam.

Lexus NX Striking Angles Launch Event
“Toen Lexus mij vroeg om deel uit te maken van de Striking Angles-campagne van de Lexus NX, was mijn eerste vraag of ik een eigen versie zou mogen ontwikkelen. Ik voel mij dan ook ontzettend vereerd dat Lexus dit inderdaad mogelijk heeft gemaakt. De Lexus NX die ik in Parijs presenteer, heeft mijn persoonlijke touch. In mijn ogen is een design op zijn best als het door anderen geïnterpreteerd wordt,” aldus will.i.am.

Hoe de Lexus NX van will.i.am eruitziet? Het eerste wat de aandacht trekt is het grote panoramadak van zwart getint glas, dat heftig contrasteert met de matwitte parelmoerlak die de rest van de auto bedekt. Daarnaast is de mid-sized SUV uiteraard wat breder geworden, iets verlaagd, voorzien van accenten van geborsteld alluminium en vier enorme 22-inch lichtmetalen velgen. In het oog springen ook de feloranje remklauwen, die de verder cleane uitstraling net iets brutaler maken.

Lexus NX Striking Angles Launch Event
Naast het exterieur werd ook het interieur van de Lexus door will.i.am onder handen genomen. Zo koos hij zelf het boterzachte nappaleer uit voor de bekleding en liet hij de stoelen voorzien van zijn #willpower-logo.

Om de auto helemaal van deze tijd te maken werd deze uitgerust met vier boordcamera’s die elk een hoek van 180 graden filmen. De panoramische beelden worden vervolgens via Bluetooth naar je telefoon gestreamd. Eveneens is er de mogelijkheid om je mobiel draadloos op te laden via Wireless Charging Tray.

Lexus NX Striking Angles Launch Event
In Nederland zal in eerste instantie alleen de ‘normale’ Lexus NX300h gelanceerd worden voor de vanaf prijs van €45.990.