J’ade – eerste megajacht met drijvende garage

CRN Mega Yachts was finalist op de Monaco Yacht Show met de J’ade. De meest opmerkelijke feature van dit schip? Een ingebouwde garage voor je speedboot.

Er is niets nieuws aan een speedboot meenemen op je jacht, maar normaliter wordt deze met een takel te water gelaten en ‘opgevist’ om hangend vervoerd te worden. Bij CRN hebben ze besloten dat dit eleganter op te lossen. Dus introduceerden ze op de J’ade een watergarage in de boeg waar je even makkelijk binnenvaart als dat je een autogarage inrijdt. Het jacht werd hiermee finalist in de categorie Interior Design Award.

Het extravagante interieur van het jacht is het werk van Studio Zuccon in samenwerking met CRN’s technisch bureau. De styling heeft een klassieke focus maar heeft hier ook moderne elementen in verwerkt.

De J’ade biedt met 60m lengte ruimte aan 13 crewleden en 10 gasten met vier dekken, en een duikdek met ruimte voor veertien mensen. Het jacht is voorzien van twee 1500kW motoren met een cruising speed van veertien knopen oftewel 25 km/u. Hiermee is het schip in staat de Trans-Atlantische Oceaan over te steken, hoewel je met die snelheid wel blij bent met de ingebouwde bar.

Overigens is de garage voorzien van de Riva Iseo, die er op zich ook zeker mag zijn. Al met al dus een mooie set voor de jet set.