Het horloge uit Interstellar hebben? Hamilton brengt de ‘Murph’ uit

Als je denkt aan een ruimtehorloge, dan kom je al snel op de Omega Speedmaster – het eerste horloge op de maan. Toch moet je Hamilton ook niet uitvlakken als het gaat om afgelegde kilometers, maar dan vooral op filmgebied. Het van origine Amerikaanse horlogemerk (nu in Zwitserse handen) zag z’n horloges in al meer dan 500 films terug. Met daarbij drie ruimteklassiekers – 2001: A Space Odyssey, The Martian en Interstellar. Van die laatste brengen ze nu de ‘Murph’ uit.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

In Christopher Nolans box office hit uit 2014 speelde de Hamilton’s Khaki Field Auto een belangrijke rol in het verhaal. Het model dat je in de film zag, werd speciaal voor de film gemaakt. Kennelijk hebben veel filmfans aangeklopt bij Hamilton, want nu is de ‘Murph’, de bijnaam voor een van de hoofdpersonen in de film, uit in de Khaki Field-lijn met een gelimiteerde versie van 2.555 stuks.

Een 42mm stalen horloge met een nette gangreserve van 80 uur en 100 meter waterbestendigheid. Leuk weetje voor de filmkenners: ‘eureka’ vind je als Morse code op de secondewijzer. De Hamilton Khaki Field Auto ‘Murph’ kost €895