Het slimste fietsslot ooit – Skylock

Een fietsslot met een app voor je mobiel, het klinkt in eerste instantie een beetje gimmicky en overbodig. Niet is echter minder waar. Waarom, dat laat de Skylock zien in de video hierboven. Wedden dat je over twee minuten ook een Skylock wilt.

Waarom zou je nou een fietsslot willen met een app.? Omdat de mogelijkheden verder reiken dan je in eerste instantie zou denken, althans in het geval van de Skylock. Om te beginnen kun je je slot losmaken door middel van de app. Dus geen grote sleutelbos meer in die skinnyjeans. Daarnaast is het mogelijk iemand anders te autoriseren op zijn of haar telefoon. Met andere woorden; je fiets uitlenen zonder eerst de sleutel op te halen.

Maar de skylock doet meer. Naast deze handige functies registreert hij namelijk ook beweging. Probeert iemand je fiets te stelen, dan ontvang je gewoon een waarschuwing op je telefoon. Ook kan de Skylock zien wanneer je een ongeluk hebt gehad. Vervolgens ontvang je een berichtje op je mobiel waarop je moet aangeven of het al dan niet goed met je gaat. Zo niet, dan stuurt de app een bericht naar de alarmcentrale en is een ambulance onderweg voordat je het weet.

Hoe het allemaal precies werkt zie je in het filmpje hierboven. Wij zijn in ieder geval al verkocht. De Skylock is hier te bestellen en kost $160.