Gotham Air is de Uber onder de helikopters

Uber is de koning van de taxibranche en heeft sinds zijn komst het leven van vele stedelingen verrijkt. Niet altijd tot grote tevredenheid van bestaande taxichauffeurs, maar toch. Helaas ontkom je ook met deze snelle taxidienst niet aan files. Het Amerikaanse Gotham Air heeft daar nu dé oplossing voor.

Inwoners van New York kunnen namelijk vanaf nu een helikopter boeken voor een razendsnel enkeltje naar de luchthaven. Vanaf één opstapplek in Manhattan is het mogelijk om binnen zes minuten voet te zetten op de helipad van JFK of Newark Airport. Dus niet meer dagen of zelfs weken van tevoren reserveren.

Een tocht met de bijzondere taxidienst kost omgerekend €194 per persoon… Slechts een tikkeltje duurder dan een ritje met Uber. Hoewel Uber trouwens bekend staat om het principe dat iedereen chauffeur kan zijn, maakt Gotham Air alleen gebruik van gediplomeerde piloten. Bang zijn dat je bij de eerste de beste hobbypiloot aan boord stapt, hoeft dus niet.

Via een speciale app kunnen gebruikers een helikopter bestellen en zie je meteen hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. De vlucht gaat door bij minimaal vier bezette stoelen. Oh, en mocht het weer dusdanig slecht zijn, dan wordt er een Tesla voor je geregeld.