Google komt met app om al je analoge foto’s te archiveren

Vroeger maakten we foto’s met een fototoestel. Deze foto’s werden ‘opgeslagen’ op een fotorolletje, dat je vervolgens naar de fotoservice bracht om ze af te drukken. Op fotopapier. Vroeger is niet meer en tegenwoordig gaat het allemaal een stuk minder omslachtig. Maar wat moet je nou met die schoenendozen vol analoge foto’s van vroeger? Google heeft de oplossing.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Dowload hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Het bedrijf heeft namelijk een gratis app voor je mobiel gelanceerd met de naam PhotoScan. En zoals de naam doet vermoeden is deze app speciaal ontwikkeld voor het scannen van je analoge kiekjes. Inderdaad, scan-apps bestaan al wat langer, maar wat die van Google zo bijzonder maakt is dat het speciaal is ontwikkeld voor het scannen van foto’s. Wat foto’s scannen namelijk anders maakt dan het scannen van mat papier, is dat er vaak reflecties te zien zijn in een foto van een foto.

Hoe dan ook, PhotoScan omzeilt dit probleem door vier foto’s van een foto te maken, uit vier verschillende hoeken en deze vervolgens samen te voegen zonder de reflectie mee te nemen. Hoe het precies werkt zie je hierboven, wij weten in ieder geval dat we dit weekend weer even de zolder op moeten.