Geavanceerd Elektrisch – Arc Vector

We zien het steeds vaker en we moeten er toch aan geloven. Elektromotoren zijn goed op weg om de ouderwetse verbrandingsmotor te vervangen. Natuurlijk is het brute geluid van een zes- of achtcilinder bruut, laat staan die van een goede motorfiets. Toch is er ook genoeg te zeggen voor een elektrische aandrijving. Al was het alleen al vanwege de acceleratie. Helemaal als je hem stopt in iets als deze Arc Vector.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

De makers noemen het de meest geavanceerde elektrische motor tot nu toe toen ze ‘m introduceerde op de afgelopen EICMA. De Arc Vector is ook meer dan een motor, het is een compleet systeem. Bestaande uit de motor, een slimme helm – met head-up display zoals gevechtspiloten dat gebruiken – en een protector die haptische feedback geeft als er gevaren op de weg zijn.

De Arc heeft een bereik van 275 kilometer en een 0-100 tijd van slechts 2,7 seconden. Om het bereik enigszins realistisch te houden heeft de maximum snelheid een begrenzing na 240 km/u. Nog steeds meer dan genoeg. Verder heb je ook nog toegang tot gadgets als on-board wifi, programmeerbare rijmodi – zelfs één waar je de muziek voelt in de haptische feedback van je protector. Toch komt dit alles met een pittige prijs, de Arc Vector is er vanaf circa €102.000.