Ford komt met de Edge naar Europa

Ford wil de volledige SUV-markt bestrijken en haalt daarom de nieuwe Edge naar Europa. Vanaf volgend jaar wordt dat het nieuwe topmodel van hun SUV-reeks, die op dit moment bestaat uit de kleinere EcoSport en de Kuga.

De Edge werd in 2007 gelanceerd in Noord-Amerika en later in Zuid-Amerika, Rusland en Oost-Azië. Hier zal Ford de Edge aanbieden met twee versies van de 2.0 Duratorq TDCi dieselmotor: een variant met 180 pk en manuele zesbak en een versie met 210 pk en zestrapsautomaat.

Met de Edge debuteren ook een paar nieuwe technologieën. Het is de eerste Ford met Adaptive Steering, dat de stuurverhouding voortdurend aanpast aan de rijsnelheid. Om te parkeren wordt hij bijvoorbeeld wendbaarder. Het Active Noise Cancellation-systeem stuurt geluidsgolven door het audiosysteem om het motorgeluid en andere interieurgeluiden te compenseren.

Tot slot vergemakkelijkt de zogeheten Front Split View Camera rijden op moeilijke kruispunten of parkeerplaatsen. Dankzij een 180°-camerasysteem in de voorkant van de wagen heb je een perfect uitzicht op wat er voor je aan de hand is bij onhandige uitritten.

Meer zien? Bekijk ook:

– 80S DANCE BATTLE – GEWELDIGE EN RIDICULE FORD MUSTANG COMMERCIAL

– STEVE MCQUEEN’S FORD MUSTANG ‘BULLITT’ TE KOOP

– FORD MUSTANG, EINDELIJK HIER