Eindelijk hier – de gloednieuwe Alfa Romeo Giulia

Het duurde even, maar ein-de-lijk is-ie er dan: de nieuwe Alfa Romeo Giulia. De belangrijkste Alfa in jaren en wat een beest. 510 paardenkrachten op de achterwielen en stevige concurrent  voor de 3-series, A4’s, C-klasses en XE’s van deze wereld. En, niet geheel onbelangrijk, hij ziet er ook nog eens waanzinnig uit. 

Gisteren presenteerde Alfa Romeo de Giulia in Milaan. De eerste in een serie compleet nieuwe Alfa’s. De komende jaren kun je onder andere een nieuwe SUV, twee middenklassers, wat compacte modellen en een nieuw vlaggenschip verwachten. Was ook wel tijd voor iets nieuws, want hoe briljant de 4C en 4C Spider ook zijn; voor de massa was er al geruime tijd niets nieuws.

Ze presenteerden gisteravond de Giulia Quadrifoglio, het topmodel. Maar voor de gewone sterveling komen er ook normale viercilinders hoor. Nu was het de beurt aan de 3.0 liter zescilinder met 510 pk, die je binnen 3,9 seconden op 100 kilometer per uur zet. Dat is overigens zo’n 80 pk meer dan een M3. De Giulia QV zetten ze namelijk tegenover modellen als de BMW M3 en Mercedes C63 AMG. En heel infantiel, maar erg tof: een startknop op het stuur! Qua geluid doet hij in ieder geval niet onder voor z’n concurrenten. Check het filmpje hierboven maar.