DeLorean uit Back to the Future gaat weer in productie!

Yes, het gaat dan toch echt gebeuren. De DeLorean komt terug! Als je ooit de Back to the Future-trilogie hebt gezien, staat de DeLorean DMC-12 vast in je geheugen gegrift. Nu gaat deze iconische tijdmachine na 35 jaar weer in productie.

De DeLorean Motor Company is eindelijk ontwaakt uit een jarenlange winterslaap. De National Highway Safety Admistration heeft namelijk een wetswijziging doorgevoerd die kleine autofabrikanten een kans geeft op bestaansrecht. Volgens Stephen Wynne, CEO van het productiebedrijf, is er genoeg materiaal om voorlopig in ieder geval 300 auto’s te maken.

Het uiterlijk van de vierwielers zal niets, maar om aan nieuwe veiligheidseisen te kunnen voldoen zal onderhuids wel wat gewijzigd moeten worden. Hoe DeLorean Motor Company dat gaat aanpakken is nog niet bekend. Wel hoopt Wynne dat in 2017 de eerste vierwieler een feit is. De prijs is nog niet bekend maar ze willen ‘m aanbieden voor minder dan $100.000, wat neerkomt op zo’n €92.000. Nu nog die Hoverboard in productie en we zijn klaar.

Check de originele Back to the Future DeLorean hieronder.