De ultieme vouwfiets – Sada Bike

De Sada Bike kan de ultieme forenzenfiets worden. Volwaardige 26-inch wielen, maar toch in één handeling op te vouwen tot een pakket met ruwweg dezelfde afmetingen als een paraplu. Vervolgens stop je hem in de bijgeleverde rugtas en klaar. En zou nou zelf, ook nog eens duizend keer mooier dan de vouwfietsen die je nu op de stations ziet.

Op dit moment is de fiets nog een vergevorderd prototype van de Italiaanse uitvinder Gianluca Sada. Sada bedacht de fiets nadat hij teleurgesteld was over het design van de huidige vouwfietsen. “De vouwfietsen van nu moeten allemaal licht en klein zijn, maar dat leidde tot te kleine fietsen. Een te klein frame en wielen om maar zo portable mogelijk zijn, maar wat ten koste gaat van de stabiliteit.”

Na heel wat prototypes is Sada uiteindelijk op deze fraaie fiets uitgekomen. Nagenoeg een full-size model, maar een die kan worden opgevouwen tot een super handzaam pakketje. Nu alleen nog een paar investeerders. Als we de aandacht bekijken die hij al op het net heeft gekregen, dan zal dat wel goedkomen.  Voel je je geroepen om bij te dragen? Klik dan hier voor Sada’s website.