Mr. President komt naar Nederland – 8 feiten over Obama’s limo

Op 24 en 25 maart komt Barack Obama even naar ons land. De Amerikaanse president woont dan de Nucleaire Veiligheidstop in Den Haag bij. Het ritje van Schiphol naar Den Haag – een kleine 44 kilometer – legt hij af met The Beast. Acht weetjes waar je niet zonder kunt.

Eind maart zijn ruim 50 staatshoofden en regeringshoofden, 5.000 delegatieleden, 2.000 medewerkers en 3.000 journalisten in Den Haag voor de Nuclear Security Summit. Een enorme logistieke operatie, maar de meest bijzondere is de Cadillac van de Amerikaanse president Barack Obama. The Beast, de presidentiƫle, bepantserde en bewapende limousine wordt speciaal ingevlogen met Air Force One. Het ritje naar de regeringsstad zal zonder files zijn. Alle snelwegen gaan dicht en de stoplichten permanent op groen als Obama met zijn colonne langskomt.

De Cadillac is traditiegetrouw de presidentiƫle keuze. Woodrow Wilson was de eerste president die voor het merk koos. De auto, of eigenlijk truck, van nu heeft talloze gadgets en leuke trivia. We zetten de 8 belangrijkste op een rij: