De nieuwe BMW X6 is hier

BMW heeft sinds 2008 al ruim 250.000 exemplaren verkocht van de BMW X6. Nogal een succes dus en daarom tijd voor een update van de ‘Sport Activity Vehicle’. Sportiever, meer bij de tijd, maar hij heeft nog steeds een zeer aanwezig achterste. 

Dat was ook wat hem zo onderscheidend maakte bij de introductie in 2008. Samen met de coupélijn. Verder zien we veel gelijkenissen met de aanstaande X4, zeg maar het kleinere broertje. De auto is niet geschikt voor mensen die discreet willen arriveren, maar ondanks dat-ie misschien wat fout is; wij hebben altijd wel een zwak gehad voor de brutale BMW.

Naast het aangepaste uiterlijk is er ook een heel arsenaal aan systemen die je het rijden makkelijker maakt. De achttrapsautomaat selecteert de juiste versnelling door het rijgedrag van de bestuurder in combinatie met GPS-data van de weg die voor hem ligt. Perfect dus als je aankomt bij een bocht of rotonde. De bekende veiligheidssystemen zijn ook van de partij: rijbaanhulp, een preventief systeem met automatische remmen bij gevaarlijke situaties en adaptieve cruise control.

De nieuwe BMW X6 staat vanaf december bij de dealer.

Meer zien? Bekijk ook:

– BMW DRIFT ZELF

– BMW ART CARS, 1975-NU

– DE BMW I8 SLEUTEL