Cadeautip – De multitool die iedere man altijd op zak zou moeten hebben

Een multitool – inderdaad, vroeger noemde je het je zakmes – lijkt een leuk hebbeding dat direct nadat je het aanschaft in een la verdwijnt. Wij kwamen er na het kopen van de Leatherman Wave achter dat zo’n compacte gereedschapskist toch vaker van pas komt dan je zou denken…

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Natuurlijk hebben we eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar welke multitool het best geschikt zou zijn voor allround gebruik (er zijn nogal wat merken en modellen). Want ja, heel goedkoop zijn ze niet en dus wil je wel in één keer goed zitten.

Uiteindelijk kwamen we terecht bij de Leatherman Wave en na hem een paar maanden bij ons gedragen te hebben (hij zit standaard in de rugtas), kunnen we zeggen dat de keuze helemaal goed was. Natuurlijk gebruiken we hem niet iedere dag om een auto mee te repareren of een kast mee te bouwen. Uiteindelijk zijn het voornamelijk kleine dingetjes waarbij hij van pas komt. Vooral de uitbreidingszet met bitjes als schroevendraaiers en inbussleutels komt wekelijks van pas. Overigens net als het ‘nagel’schaartje. Geloof ons als we zeggen dat dit de multitool is die iedere echte vent standaard bij zich zou moeten hebben. Al is het alleen al omdat hij er in de zwarte uitvoering waanzinnig uitziet. Tsja, toch wel echt een hebbeding… Maar wel functioneel.

De Leatherman Wave heeft een punttang, een nijptang, een draadknipper, een glad mes, een gekarteld mes, een schaar, een zaag, een diamantvijl, een hout/metaalvijl, een bithouder, een kleine bithouder voor een minischroevendraaier, een grote schroevendraaier, een liniaal, een draadstripper, een blikopener en een flesopener. Koop hierbij de uitgebreide bitkit en je kunt nog eens 21 dubbelzijdige bits/tools toevoegen aan het totaal. Hij kost zo’n €90 en nog eens €30 voor de bitkit.

10-wave-fanned-black-oxide 10-wave 10-wave-fanned 10-wave-closed 10-wave-closed-fanned 10-wave-bit-zoomed-in