Cicret Bracelet – een tablet om je pols

Move over Google Glass en Apple Watch, wij willen deze! De Cicret Bracelet is een polsbandje met een ingebouwde projector. In één zin: hij projecteert het scherm van je mobiel op je arm. In een tijd waar wearable na wearable wordt geïntroduceerd, is dit toch echt wel de meest interessante. Precies genoeg sci-fi, zonder extreem nerdy te zijn.

De armband is namelijk niet zo aanwezig als het glazen blokje voor je oog met de Google Glass. De projector werkt in combinatie met acht sensoren om een scherm op je boven- of onderarm te projecteren. Wij gaan trouwens voor de onderarm. Waarom? Waarschijnlijk een keer ergens in een film gezien en het ziet er gewoon cool uit.

Maar goed, de werking. De sensoren detecteren je vinger en zo kun je je een ongans swipen, tikken en browsen op je arm. Voor ongeveer €500 niet heel goedkoop, maar wel een heel interessant concept en ook prijzig door wat er allemaal in zit. Naast de sensoren en projector namelijk ook een snelheidsmeter, micro-usb, geheugenkaart, Bluetooth en WiFi.

De makers zijn hard op weg om een prototype te maken van de Cicret Bracelet. Is het allemaal te mooi om waar te zijn? Wij hopen van niet…