Check de nieuwe high-tech Peugeot 508 als eerste in Nederland

Nee, dit is geen concept car, maar de nieuwe Peugeot 508. De indrukwekkende lijnen van de 3008 SUV en 5008 SUV zijn doorgetrokken in Peugeot’s nieuwe sedan en wij zijn onder de indruk. We gaan ‘m over anderhalve week in het echt bekijken en van Peugeot mogen we jou ook uitnodigen voor een sneak preview. Hoe? Dat check je hieronder.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Tussen 16 en 19 mei geeft Peugeot namelijk een sneak preview op een spectaculaire locatie net buiten Apeldoorn. Je bent hier één van de eersten die de nieuwe Peugeot 508 kan bekijken, voordat hij pas in september officieel wordt gepresenteerd in Nederland. Als je je wilt aanmelden ga dan hier naar het Peugeot 508 Sneak Preview Event en meld je aan om van dichtbij de gelimiteerde 508 First Edition en de 508 GT Line te bekijken en al je vragen te stellen aan het aanwezige Peugeot-team.

De compleet nieuwe Peugeot 508 ziet er strak uit en met z’n compactere structuur en lagere hoogte, oogt hij scherper en robuuster dan ooit. We zien dan ook duidelijk dat ‘ie gebaseerd is op het Instinct Concept. De coupé-achtige lijnen zijn indrukwekkend, maar vanbinnen mag hij er ook zijn. Als we kijken naar de First Edition is het veel luxe met houten sierelementen, Alcantara bekleding, lederen stoelen met koperkleurige sierstiksels en 19-inch lichtmetalen velgen met een two-tone afwerking.

Het introductie-model wordt geleverd met een 225 pk sterke benzinemotor of een 180 pk diesel. Deze kosten respectievelijk €57.990 en €57.840, prijzen van de overige modellen worden binnenkort bekendgemaakt.

De looks heeft de 508, maar ook technisch is hij goed onderlegd. Van een soepele EAT8 achttraps automaat, active suspension, rijhulpsystemen (file-assistent, actief dodehoeksysteem, adaptieve cruise control) tot high-tech in de cockpit. Met bijvoorbeeld het nieuwe Night-Vision systeem die met een infrarood-camera personen of dieren waarneemt in het donker of bij slecht zicht. Hij detecteert zelfs verder dan het bereik van de koplampen, tot zo’n 200 á 250 meter.

Je ziet de beelden op het digitale dashboard, deel van de Peugeot i-Cockpit. Een 12,3-inch head-up instrumentenpaneel dat je volledig kunt customizen met zes verschillende weergaven. Op deze manier heb je altijd al je informatie binnen je gezichtsveld, net boven het stuur. Daarnaast heb je nog een HD-touchscreen van 10-inch voor je navi en entertainment.

It’s Time We Meet. Registreer je nu om de nieuwe 508 te ontmoeten.