Capcom’s ‘Retro Station’ is je eerste must have voor 2021

Er is een groot publiek voor de retrogaming-trend. Klassieke grootheden als Capcom blijven dus maar wat graag profiteren van de nostalgie van (oudere) gamers met speciale edities, re-releases en retro-consoles. Hoewel die laatste al relatief verzadigd, heeft Capcom ervoor gekozen om met een twist te komen in de vorm van het ‘Retro Station’.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Hoewel Capcom’s ‘Retro Station’ nog niet officieel is aangekondigd, is al wel losgelaten dat ‘ie voorlopig alleen in Japan verkrijgbaar is voor zo’n €175 met tien Mega Man en Street Fighter-games. De console valt op door zijn bescheiden maar omvangrijke bouw en biedt spelers zelfs een acht-inch display, een joystick en extra grote knoppen. Pure arcade-nostalgie.

In tegenstelling tot andere retro-consoles zal deze een vooraf bepaald aantal games spelen, waaronder Mega Man: The Power Battle, Mega Man 2: The Power Fighters, Mega Man X, Street Fighter II, Super Street Fighter II en anderen uit de franchises. Het enige nadeel is dat je ‘m uit Japan moet halen, maar grote kans dat ‘ie volgend jaar ook nog in Europa verschijnt. Wij pre-orderen ‘m direct.