Blik in de diepte met transparante kayak

Clear Blue Hawaii uit Seattle, Washington bouwt al een tijdje kayaks voor de consumentenmarkt. In hun assortiment bevinden zich twee volledig transparante modellen waarmee een reisje naar de heldere zee nog meer de moeite waard wordt.

De Napali is een opvouwbare kayak met één stoel. Het frame is gemaakt van Kevlar en de behuizing is van Urethaan, wat een opvouwbaar, lichtgewicht design oplevert. Sterker nog, men claimt dat het vaartuig opgevouwen in een backpack past, ideaal voor de actievere vakantie in bijvoorbeeld de Pyreneeën.

De Molokini is een tweezits-kayak gemaakt van hetzelfde polycarbon als gebruikt wordt voor kogelvrij glas en gevechtsvliegtuigen. Tegen een stootje moeten ze dus wel kunnen en ook het gewicht is hiermee laag gebleven. Het frame is gemaakt van aluminium.

De Molokini is getest in Hawaii (waar anders) wat onder andere de informatie opleverde dat je onder ideale omstandigheden tot bijna 23 meter diepte kan zien. Het is daarmee alleen niet echt iets om mee naar de Vinkeveense plassen af te reizen. Dan toch maar ’n ticket naar Honolulu?