Beest van de Groene Hel – Mercedes AMG GT R

Een concurrent voor de Porsche 911 Turbo S en simpelweg een beest van een auto: de nieuwe Mercedes AMG GT R. De ‘opper’ AMG GT heeft 585 pk onder de motorkap, een 4.0 V8 met dubbele turbo en een 0-100 tijd van een schamele 3,6 seconden.

Oh, en een topsnelheid van 318 km/u. Hij maakte afgelopen weekend zijn debuut voor het grote publiek op het Goodwood Festival of Speed en hij overtuigt. De ronde zie je hieronder en hierboven een slick promofilmpje met Lewis Hamilton achter het stuur.

Met deze specs staat de AMG GT R dus ver boven de AMG GT en de AMG GT S. Het (extra) spoilerwerk is gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel waardoor het groene monster zes kilogram lichter is dan zijn familieleden. En een herziene versnellingsbak, betere ophanging en een actieve aerodynamica zorgen voor een circuitwaardig beest. Waarom groen? AMG Green Hell Magno heet de kleur officieel en is alleen bestemd voor AMG’s nieuwste. De reden: omdat de sportwagen is ontwikkeld en gefinetuned op de Nordschleife, ook wel bekend als de ‘Groene Hel’. Dat dit goed is gelukt hoor je hieronder in drie minuten V8-geweld.