Apple presenteert nieuwe iPhones, Apple Watch, iPad en meer

Gisteravond presenteerde Apple tijdens de jaarlijkse September keynote al het nieuws dat ze de komende tijd gaan brengen. Helaas waren we er zelf niet bij, maar hebben we de keynote wel online gevolgd van begin tot eind. Mocht je zelf niet de tijd hebben om de één uur en tweeënveertig minuten durende stream te bekijken, dan hebben we hier de korte samenvatting voor je.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Apple Arcade
Apple komt met een abonnement service Apple Arcade voor een groot arsenaal exclusieve games die enkel op de apparaten van Apple te spelen zijn. Op mobiel, desktop en televisie. De games (bij de lancering 100+) zijn te downloaden via het nieuwe Arcade tabblad in de App Store. Apple Arcadeis beschikbaar vanaf 19 september en kost €4,99 per maand voor de hele familie, én de eerste ‘test’-maand is gratis.

Apple tv+
Het zat er altijd al aan te komen, maar Apple komt nu toch echt ook met zijn eigen streamingdienst a la Netflix. Exclusieve, Apple Original series en films met grote sterren als Jenifer Aniston, Steve Carell en Jason Momoa. Apple tv+ is beschikbaar vanaf 1 november voor €4,99 per maand voor een familieabonnement. Iedereen die een iPad, iPhone, Mac of Apple TV aanschaft krijgt de service een jaar lang gratis.

iPad
Apple presenteerde ook de 7e generatie van z’n populairste iPad, de 9.7 inch. De eerste grote aanpassing is het beeldscherm dat bij de nieuwe versie 10.2 inch is geworden en dat de behuizing is gemaakt van 100% gerecycled aluminium. Ook maakt hij gebruik van de A10 Fushion-chip. De nieuwe iPad is voorzien van de Smart Connector waardoor hij draadloos gebruik kan maken van het Smart Keyboard. Maar ook de Apple Pencil wordt ondersteund en alle nieuwe features die iPad OS met zich mee gaat brengen. De iPad is te koop vanaf €389.

Apple Watch Series 5
Het monitoren van de gezondheid is een belangrijk onderdeel van de Apple Watch en dat wordt met de komst van de Series 5 verder uitgebreid. Zo kan de drager middels de Research app meedoen aan verschillende studies. De Series 5 meet je dagelijkse omgevingsgeluid en de impact hiervan op je gehoor. Voor vrouwen houdt hij de menstruele cyclus bij en kijkt wat deze voor invloed heeft. De derde studie gaat over het hartritme en beweging. De drager bepaalt zelf welke info wel en niet wordt gedeeld.

De grootste verandering bij de Series 5 is dat het beeldscherm altijd aan staat. Weliswaar gedimd, maar altijd zichtbaar. Je hoeft dus niet je arm te bewegen of het beeld aan te tikken om te kijken hoe laat het is. Door een nieuwe techniek in het beeldscherm beïnvloed het altijd aan staan van het beeldscherm de batterijduur niet negatief. De Series 5 is voorzien van een kompas en de behuizing is gemaakt van 100% gerecycled aluminium. De Apple Watch Series 5 is verkrijgbaar vanaf €449.

iPhone 11
De iPhone 11 komt in zes nieuwe kleuren. Hij heeft een 6.1″ Liquid Retina beeldscherm met Advanced LCD, True tone display, Wide color gamut, Tap to wake, Haptic Touch en een met een uur verbeterde batterijduur ten opzichte van de iPhone XR. Spacial Audio is de nieuwe manier waarop de iPhone 11 z’n geluid ruimtelijker maakt en Dolby Atmos wordt ingezet voor een mooie geluidservaring. De camera’s aan zowel de voor- als achterkant zijn verbeterd en voorzien van nieuwe functies en lenzen zoals een ultra groothoek lens. Ook wordt het licht opnieuw berekend voor een zo mooi mogelijke belichting en is de camera voorzien van Night mode voor zo goed mogelijke opnamen bij situaties in beperkt licht. Filmen doet de iPhone 11 tot 4k met 60-fps. Het switchen tussen foto en video is met de nieuwe iPhone 11 nog eenvoudiger. Het enige dat je hoeft te doen is de shutter aantikken en ingedrukt houden om te schakelen van foto naar video. De iPhone 11 is voorzien van de A13 Bionic-chip, de snelste CPU en GPU ooit in een smartphone. De iPhone 11 is verkrijgbaar vanaf €809

iPhone 11 Pro
Na de iPad Pro komt Apple nu ook met een iPhone 11 Pro. Voorzien van alle functies van de iPhone 11 en meer, met een roestvrijstalen en glazen behuizing en verkrijgbaar in vier kleuren. Het beeldscherm is sterk verbeterd en heeft de nieuwe naam Super Retina XDR. De batterijduur is verlengd met 4 uur voor de iPhone 11 Pro en 5 uur voor de grotere iPhone 11 Pro Max. De camera van de Pro is voorzien van drie in plaats van 2 cameralenzen. Een groothoek, een ultra groothoek en een telelens met een 4x optische zoom. Een nieuwe functie in de camera is Deep Fushion, een technologie die het mogelijk maakt om in een niet optimale lichtsituatie toch perfect beeld te produceren. Dit gebeurt door negen foto’s met elkaar te combineren en het beste uit iedere foto te halen. Tijdens het filmen kunnen de verschillende camera’s ook tegelijk opnemen, waardoor je minder takes nodig hebt voor verschillende opnamen van hetzelfde shot. Hoe dit precies werkt kun je later lezen in onze review van de iPhone 11 Pro. De iPhone 11 Pro is verkrijgbaar vanaf €1159.