Apple presenteert de nieuwe MacBook Pro

Na alle geruchten van de afgelopen tijd was het gisteren zover en presenteerde Apple de nieuwe MacBook Pro tijdens hun persevenement in Cupertino. Het is de eerste volwaardig upgrade van de laptop in 4 jaar en dat is te zien aan alles.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Dowload hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Anders dan we gewend zijn van Apple zijn er behoorlijke aanpassingen doorgevoerd bij het ontwikkelen van de nieuwe MacBook Pro. Natuurlijk is dit wel vaker zo, maar beperkt dit zich voornamelijk tot het interne gedeelde van het apparaat. Het is dan ook niet voor niks dat hun nieuwste en beste laptop wordt gelanceerd exact 25 jaar na de lancering van de eerste laptop van het merk.

MBP-2016-SpGry-Family-OnWhite_PR_00-0008-227_v1_MR_s-PRINT
Naast dat er goed is gekeken naar het slanke ontwerp van de veel eerder uitgekomen nieuwe ‘normale’ MacBook is de grootste zichtbare aanpassing de ‘Touch Bar’ direct boven het toetsenbord. Een langwerpig OLED-strip (touchscreen) dat voor van alles en nog wat ingezet kan worden. Voor simpele handelingen als het aanpassen van het volume, tot het weergeven van apps en het voor- en achteruit scrollen tijden het editten van bijvoorbeeld videocontent. Ook kan hij worden gebruikt om door verschillende tabbladen van bijvoorbeeld je browser te navigeren en nog veel meer. Hoeveel meer, dat bepaal je zelf. De Touch Bar is namelijk helemaal te customizen naar je eigen voorkeur.
MBP13RD-15RD-TB-2016-SpGry-B2B_PR-PRINT
Natuurlijk is de nieuwe MacBook Pro een stuk krachtiger dan al zijn voorgangers, is hij voorzien van Touch ID voor unlocken, inloggen en het doen van betalingen. Ook is het geluid sterk verbeterd en de opslag een stuk sneller. Het beeldscherm is 67 procent helderder dan voorheen, kan 25 procent meer kleuren weergeven en komt in twee verschillende maten, namelijk 13 inch en 15 inch. De 15 inch Pro is voorzien van een zesde generatie Core Processor met AMD Polaris graphics en een quad-core processor. De 13 inch variant moet het doen met Intel’s geïntegreerde graphics en een dual-core processor.

De nieuwe MacBook Pro is verkrijgbaar vanaf €1699 voor de 13 inch en €2699 voor de 15 inch.
MBP13RD-TB-2016-SpGry-Orange_PR_00-0008-052-PRINT-2