De Amerikaanse Rezvani ‘Tank’ is een mobiel fort

Een exoot die in eerste instantie alleen voor circuitgebruik was bedoelt. Rezvani uit Californië begon met de Beast. Een supercar met een 0-100 tijd van maar 2,7 seconden en een topsnelheid van 266 kilometer per uur. Allemaal met de hand gemaakt in Californië. Hun tweede kunststuk is de Tank, die nu beschikbaar is in een geüpdatete leger uitvoering.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

De Tank Military Edition is een gepimpte editie van de ‘normale’ tank. Dat betekent bepantsering van B7-niveau, dus het is bestand tegen kogels en zelfs lichte explosieven van onder. De radiator, accu en brandstoftank worden beschermd door Kevlar en de banden zijn run flat. 

Dit alles wordt aangedreven door een Dodge Demon 6.2 liter V8 met 1.000 pk. Het is de krachtigste productie SUV ooit gebouwd, al noemen ze het bij Rezvani liever een XUV (Extreme Utility Vehicle). En dan hebben we nog niet eens alle gadgets opgenoemd. Je kunt een rookscherm oproepen binnen no-time, er is een thermal/night vision-systeem aan boord, deurhendels die je onder stroom kunt zetten en gasmaskers voor de passagiers. Net zoals opties voor EMP-bescherming Het prijskaartje voor deze apocalypse mobiel? Een kleine €254.000, exclusief belastingen uiteraard.