Altijd veilig thuiskomen met de Companion app

Was er ooit nog een moment dat we het liefst iedere app uit de app store op ons telefoon wilde hebben, tegenwoordig proberen we er zoveel mogelijk te wissen. Soms, heel soms komen we een app tegen die weer iets bijzonders doet en dan hebben we het niet over de zoveelste Angry Birds.

Vandaag kwamen we er weer één tegen en hij is geniaal. Hoe vaak is het je niet gebeurd dat je vrouw, vriendin, moeder of dochter onderweg was naar huis, terwijl jij thuis op de bank zat te wachten. Eerst nog een tikkeltje verveeld, maar al snel wat onrustig omdat ze voor je gevoel allang thuis had moeten zijn. Voor je het weet ben je doodongerust en haal je je 1001 rampscenario’s in je hoofd. De app die dit probleem voor je op gaat lossen heet Companion: Never Walk Alone.

companion-app-1

Het werkt eenvoudig. Je vrouw, vriendin, moeder of dochter installeert de app op haar mobiel. Voordat ze vertrekt voert ze haar bestemming in en nodigt jou (via haar contactenlijst) uit om mee te kijken met haar route. De app kan zien als de gebruiker van haar pad wijkt, valt, geduwd wordt of begint te rennen. Gebeurt één van deze dingen, dan krijgt ze een melding in haar scherm met de vraag of ze oké is. Bevestigt ze niet binnen 15 seconden, dan krijgt de companion (jij in dit geval) een melding. Jij kunt haar vervolgens bellen ter controle of natuurlijk de alarmdiensten inschakelen. Dit kan overigens ook via de app zelf, die ook direct de gps locatie doorgeeft. Companion is gratis te downloaden in de Apple App Store en wat ons betreft een absolute winnaar zo op het eerste gezicht. We moeten hem zelf nog testen, maar de eerste beelden zien er goed uit.