10 ongelooflijke feiten over Apple

Een paar jaar geleden was Apple nog bezig met iets dat niets minder was dan wereldheerschappij. Steve Jobs leefde nog, de iPhone definieerde de smartphone en de iPad veranderde de manier waarop we de personal computer benaderen.

Toen veranderde alles.┬áSamsung haalde Apple in (en ging er volgens sommigen voorbij), de tabletmarkt is verzadigd en Apple’s groei slink naar enkele cijfers.┬áMensen vragen zich daarom nu steeds vaker af wat er mis is met Apple. Het is niet meer dan begrijpelijk dat de ‘buzz’ minder is geworden, maar Apple is nog steeds een van de grootste bedrijven ter wereld. Een gigant waarvan we er niet snel nog een van zullen tegenkomen. En zo zielig zijn ze niet als je naar hun eerste kwartaal kijkt. 10 ongelooflijke feiten over Apple:

Apple had een omzet van $43,7 miljard in de eerste drie maanden van 2014. Dat is meer dan Facebook, Amazon en Google SAMEN.
apple-1

De iPhone business heeft al $26 miljard gegenereerd. Microsoft’s COMPLETE business genereerde $20,04 miljard over dezelfde periode. Oh, en de iPhone groeit trouwens ook sneller dan Microsoft.
apple-2

De iPad bracht $7,6 miljard op. Een ‘minder’ kwartaal zoals Apple zelf zegt. Ter vergelijking: Facebook deed in Q1 $2,5 miljard en over de afgelopen 12 maanden was dat $8,9 miljard.
apple-3

Apple’s iTunes/software divisie deed $4,57 miljard in verkopen tijdens Q1. De sales van Netflix in de afgelopen 12 maanden lag op $4,37 miljard.
netflix

Hun nettowinst was $10,2 miljard in het eerste kwartaal. De 14 hoogste in Dat is meer dan wat Amazon in hun complete 20-jarig bestaan ooit hebben verdiend.
apple-5

Apple heeft een cashvoorraad van $150,6 miljard. Het zou Facebook op dit moment kunnen kopen. Of Netflix, Tesla, Twitter, Dropbox, Pandora en Spotify in een keer. En als ze dat zestal kopen, dan blijft er nog steeds $59 miljard over in cash voor wat ze dan ook willen.
apple-7

Apple had een omzet van $9,3 miljard in China in de afgelopen drie maanden. Hetzelfde cijfer als in de VS drie jaar geleden. De verwachting is dat Apple volgend kwartaat meer zaken doet in China dan in Europa.
apple-10

iTunes heeft nu 800 miljoen accounts. Dat zijn 800 miljoen credit cards in beheer, meer dan welk ander bedrijf ter wereld.
apple-9

Samsung verkocht twee keer zoveel telefoons als Apple, had dezelfde omzet, maar veel minder winst dan Apple. Samsung $6,3 miljard tegenover $13 miljard van Apple.
apple-11

Apple zegt dat ze 60 miljoen nieuwe gebruikers hebben in de afgelopen zes maanden. Twitter, dat gratis is, had ‘maar’ 23 miljoen nieuwe gebruikers in de laatste zes maanden.
apple-12