Zo besteedt ’s wereld best betaalde sporter zijn geld

Met een inkomen van $82,7 miljoen dollar in 2014 is bokser Floyd Mayweather de best betaalde sporter ter wereld. Op 2 mei vecht hij de wedstrijd van de eeuw tegen Manny Pacquiao waar Mayweather tot wel 120 miljoen dollar kan verdienen. Zal je niet verbazen dat hij dus meer geld heeft dan ieder normaal mens nodig heeft. Toch weet-ie het op een paar creatieve manieren op te maken.

Daar gaan we zo op in. Mayweather kan ook echt wat, hij wordt gezien als één van de meest hardwerkende en tactisch briljante boksers aller tijden. De ongeslagen bokser is een van de meest interessante karakters in de sportwereld en zo gedraagt hij zich ook. Reizen met pakketten van honderd dollar biljetten in plastic zakken, krankzinnig gokken en met horloges waar ze in Dubai nog van opkijken.

Hij doet niet echt aan spreiden, Mayweather heeft één bankrekening met daarop $123 miljoen. Geobsedeerd door cash is dus een understatement.
FloydMayweather-Money-1

Eén van z’n laatste gevechten was tegen Canelo Alvarez waarvoor hij een cheque kreeg ter waarde van $40 miljoen. Niks geen veilige transacties, gewoon een papiertje met handtekening.
FloydMayweather-Money-2

Hij staat erom bekend dat hij reist met plastic zakken vol honderdjes. Heeft-ie nodig om ‘te winkelen’.
FloydMayweather-Money-3

Een auto-collectie is te min voor Mayweather. De bokser heeft twee heuse ‘vloten’. Al zijn auto’s in Miami zijn wit en zijn auto’s in Las Vegas zijn zwart. Hij heef trouwens ook meerdere Bugatti Veyrons.
FloydMayweather-Money-4

Hij draagt zijn schoenen maar één keer. Daarna laat hij ze in hotelkamers liggen voor het hotelpersoneel. Wat idioot… eh, sympathiek.
FloydMayweather-Money-5

Precies hetzelfde met boxershorts. Draagt-ie ook maar één keer en gooit ze daarna weg. Jaarlijks geeft hij daar $6.500 aan uit.
FloydMayweather-Money-6

Heeft een G5 privéjet, maar slechts een deel van z’n entourage mag mee aan boord.
FloydMayweather-Money-7

Zo moet z’n bodyguard op een aparte jet omdat Floyd bang is dat het vliegtuig te zwaar wordt.
FloydMayweather-Money-8

Z’n entourage heet trouwens toepasselijk The Money Team.
FloydMayweather-Money-20

Gokje wagen? Geen probleem, maar dan wel met krankzinnige bedragen met zeven cijfers. Zo extreem zelfs dat er een gerucht was dat hij $5.9 miljoen had gewed tijdens een basketbalwedstrijd van de Miami Heat. Maar dat werd uiteindelijk ontkracht.
FloydMayweather-Money-9

Zijn Instagram-account zit vol met geld foto’s. En kettingen. Hoeveel? Als je weet dat er eens zeven miljoen aan juwelen is gestolen uit z’n huis, dan krijg je een idee.
FloydMayweather-Money-11
FloydMayweather-Money-12

Hij deelt zijn rijkdom wel, zijn voormalige verloofde Shantel Jackson kreeg deze reusachtige verlovingsring. Of ze ‘m nog steeds heeft na hun heftige break-up is onbekend.
FloydMayweather-Money-13

Hoewel $82,7 in 2014 niet verkeerd is, het kan altijd beter. In 2013 verdiende Floyd $90 miljoen.
FloydMayweather-Money-15

Dat geld blijft nog wel even binnenkomen door de 30 maanden durende deal met de Amerikaanse betaalzender Showtime. Geschatte opbrengst: $300 miljoen.
Mayweather Jr. of the U.S. celebrates his victory over Alvarez at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas

En dat allemaal zonder een enkele sponsordeal. Hij heeft wel een kledingmerk The Money Team, met t-shirts en petten, maar bijzonder genoeg niks met Reebok, adidas of Nike.
FloydMayweather-Money-19

Ondanks z’n bizarre bestedingspatroon is het een harde werker. Bijna op het maniakale af, schijnt.
FloydMayweather-Money-21

Voorbeeld nodig? Nou hij staat om drie uur ’s ochtends op en begint met trainen.
FloydMayweather-Money-22