Nieuwe ‘Blade Runner 2049’ making-of maakt wachten nóg moeilijker

Anderhalve week terug waren we in Barcelona voor wat interviews, onder andere met de regisseur van Blade Runner 2049: Denis Villeneuve (Arrival). Daar zagen we wat korte veelbelovende flarden van de film, maar ook deze mini-docu met wat behind the scenes beelden en nieuwe scenes. Sci-fi fan? Dan kun je je hart ophalen.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Harrison Ford keert na 35 jaar terug als Rick Deckard in Blade Runner 2049. De focus ligt echter op Officer K (Ryan Gosling) van de LAPD. Hij ontdekt een geheim dat de overgebleven samenleving in nog meer chaos kan doen laten vervallen. Uiteraard heeft hij dan de hulp nodig van Deckard. Naast Gosling en Ford zien we ook Robin Wright, Jared Leto en de Nederlandse Sylvia Hoeks en Sallie Harmsen. Die eerste als slechterik, waarmee ze de traditie goed voortzetten na Rutger Hauer als Roy Batty. De Blade Runner-sequel is al sinds 1999 in ontwikkeling. Zonder Ridley Scott als regisseur – hij produceert nu – Denis Villeneuve van het meesterlijke Sicario en Arrival neemt de honneurs waar.

In de korte making of zie je iedereen langskomen, van Ford en Gosling tot Villeneuve en Scott. Veel vertellen ze niet over de film, maar duidelijk is dat het totaal anders is dan de enorme green screen sci-fi’s waaraan we gewend zijn geraakt. Want: enorme sets, bizarre belichting en nog steeds diezelfde synth soundtrack als toen.