Must See! Eerste gameplay trailer van Red Dead Redemption 2

Rockstar is heer en meester in je lekker maken voor een game. Hun nieuwste is Red Dead Redemption en na de eerste twee monsterlijk vette trailers laten ze nu voor het eerst echte gameplay zien van hun nieuwe western. En wij zijn weggeblazen. Klik hierboven op play als je niet kunt wachten, maar wil je eerst meer info lees dan gerust verder!

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Natuurlijk hebben we ons de afgelopen jaren prima vermaakt met Grand Theft Auto V en GTA Online, maar toch vinden ook wij het wel weer tijd worden voor iets nieuws van één van ’s werelds beste game ontwikkelaars. Het wachten is bijna voorbij, want op 26 oktober is het zover voor de PS4 en Xbox One.

Rockstar Games’ nieuwe western gaat over outlaw Arthur Morgan en de Van der Linde bende die rovend, vechtend en stelend door het uitgestrekte en wilde hart van Amerika trekken. Als een treinoverval in het stadje Blackwater compleet mis gaat, moeten Morgan en de bende vluchten en alles doen om in leven te blijven.

Red Dead Redemption 2 is de eerste, speciaal voor de nieuwe generatie consoles opgebouwde Rockstar Games open-wereld-game. Dit betekent niet alleen dat alles er weer een stuk beter uitziet, maar ook dat alles in de wereld weer realistischer reageert. De AI, de missies, de animaties, de complete wereld. Zelfs de eigenschappen van de paardenrassen zullen verschillend zijn per ras.

Zelf zegt Rockstar Games over de wereld van Red Dead Redemption 2: ‘Dit is de grootste en meest complexe wereld die we ooit hebben gemaakt, met daarin een grote diversiteit aan Amerikaanse landschappen die naadloos in elkaar overgaan. Van de besneeuwde bergpaden tot de modderige stadjes, moerasgebieden, snel gemoderniseerde steden evenals de klassieke Wild West setting. Allemaal zijn ze gevuld met een variëteit aan activiteiten en kansen uniek voor betreffende bestemming.’

Ook zal de interactie tussen hoofdkarakter Arthur Morgan en de andere leden van de Van der Linde bende een diepgang kennen die nog nooit eerder is vertoond in een game. Een voorbeeld hiervoor is dat Arthur de ander leden kan vragen met hem activiteiten te doen als vissen, overvallen, jagen en nog veel meer. Ieder lid heeft zijn eigen kwaliteiten en specialiteiten. Het dagelijks leven van de bende vindt plaats in het kamp van waaruit alles wordt gepland en gedaan. En waarop het doen en laten van Arthur een grote invloed op de sfeer kan uitoefenen. Het kamp moet overigens wel regelmatig worden verplaatst omdat de bende nergens te lang, veilig kan verblijven. Naast de leden van de Van der Linde bende is het voor de speler mogelijk om interactie te hebben met bijna ieder karakter in de game. Niet statisch, maar vloeiend tijdens het rondlopen.

Hoe alles precies in z’n werk gaat, daarvan kun je al een deel zien in de gameplayvideo hierboven, wij zijn in ieder geval al behoorlijk hyped en kunnen niet wachten tot we het juweeltje in handen hebben. Laat die winter maar komen!