Moetje – NASA Graphics Standards Manual

In het kader van compleet nutteloos en je doet er waarschijnlijk niets mee, behalve een paar keer doorbladeren: de NASA Graphics Standards Manual. Maar zeg zelf, dit ziet er toch vet uit.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Er zijn niet veel overheidsinstanties die met een iconisch logo komen, maar NASA is daar zeker één van. Om te waarborgen dat alles klopt en de stijl gelijk blijft over de gehele linie, hebben ze destijds een handleiding opgesteld voor alle vormgeving. Eigenlijk alleen interessant als je vormgever bent of ruimtegek. Wij zitten bij die laatste.

Een paar van die andere idioten hebben die handleiding gepakt, gestript en er een boek gemaakt. 220 pagina’s dik, met originele scans en dia’s die het grafische design van het ruimtevaartagentschap uiteenzetten. En de verpakking past er ook helemaal bij, een beschermende anti-statische folie met daarop het NASA-logo. Check ‘m hier voor €68,53.

NASA-Graphics-Standards-Manual-4 NASA-Graphics-Standards-Manual-2 NASA-Graphics-Standards-Manual-1 NASA-Graphics-Standards-Manual-3