MADPAC interviewt Breaking Bad’s Aaron Paul over z’n eerste blockbuster Exodus

Het is alweer even geleden dat we de laatste aflevering van Breaking Bad zagen. De serie die ons van begin tot eind wist te boeien, grotendeels door z’n personage Jesse Pinkman, gespeeld door – de toen nog onbekende – acteur Aaron Paul. Door het enorme succes van de serie – we durven wel te beweren dat het één van de, zo niet de beste is van de afgelopen 10 jaar – is het ook niet vreemd dat Aaron de ene na de andere grote rol in z’n schoot krijgt geworpen.

Een van die rollen is die in het epische Exodus: Gods and Kings met Christian Bale, Joel Edgerton. Hij speelt Joshua, een voormalige slaaf die Mozes bijstaat tijdens de ontsnapping uit Egypte. MADPAC stelde Paul vijf vragen over z’n eerste grote blockbuster.

aron paul-2

Je gaat lekker, na Breaking Bad meteen twee grote films: Need for Speed en nu Exodus: Gods and Kings.
Absoluut, ik klaag niet. Elke dag van de shoot was episch. We filmden in Pinewood Studios in Londen, in Spanje, de Canarische Eilanden. Ik had daar nooit op durven hopen toen ik begon met een heel klein rolletje in Beverly Hills 90210, haha.”

Hoe ben je aan de rol gekomen?
“Ik was volgens mij nog Breaking Bad aan het filmen toen ik sprak met een hoge baas van Fox. Hij vertelde mij of ik het script wilde lezen van de nieuwe Ridley Scott-film. Eh, jazeker! Toen zag ik de storyboards – Ridley Scott maakt ze allemaal zelf – en was ik helemaal verkocht. Eigenlijk is het heel organisch gegaan. Wel weer eens iets anders dan die eindeloze auditierondes.”

Is het wat je verwachtte van zo’n groot epos?
“We hadden dagen dat er wel duizend figuranten op de set stonden. Heel surrealistisch. Ik moest paardrijden en ik heb zelf boogschietles gekregen. Schieten met pijl en boog, ik kan het iedereen aanraden. Ik vond mijzelf in ieder geval best wel stoer.” (lacht)

Hoe was het om met een regisseur als Ridley Scott te werken?
“Het is verfrissend om te werken met iemand als Ridley. Hij is totaal in charge. Ik zou gek worden van de verantwoordelijkheid voor zo’n enorme film. Maar hij liep elke dag met een reusachtige glimlach rond. Ik vertrouw hem en heb mij ook compleet overgegeven aan zijn inzicht. Ik kom maar net kijken joh.”

Je ging met de film meteen door na Breaking Bad. Een serie die tot het einde werd bejubeld. Hoe was het om de serie vaarwel te zeggen?
“Het was heel raar. Je speelt zes jaar zo’n karakter. Ik heb er hechte vriendschappen opgedaan en mijn carrière te danken aan die serie. Het was jammer, maar tegelijkertijd ook opwindend om nu de kans te krijgen om nieuwe dingen te proberen. Om nieuwe kansen aan te grijpen als direct gevolg van die serie. Zonder Breaking Bad was ik nooit benaderd geweest voor Exodus: Gods and Kings.

EXODUS_DF_00727R_rgb

Exodus: Gods and Kings vertelt het epische en moedige verhaal van één man die het op durft te nemen tegen een wereldrijk. Christian Bale speelt Mozes. Voor wie het Bijbelverhaal niet van vroeger kent: Hij werd als kind te vondeling gelegd en werd gevonden door de dochter van de Egyptische Farao. Hij groeide op bij de Egyptische koninklijke familie, maar komt later in opstand tegen zijn ‘broer’ Farao Ramses (Joel Edgerton).

Om te ontsnappen uit het door dodelijke plagen geteisterde Egypte begint Mozes samen met 600.000 slaven aan een monumentale reis. Door de state of the art visuele effecten en haarscherpe komt dit epos keihard je huiskamer binnen.

EXODUS_150_t1_7020_v0137_left_1062_rgb

Naast de epische actie en de spectaculaire strijd tussen Mozes en Ramses is de cast ook nog eens indrukwekkend. Naast Christian Bale (The Dark Knight-trilogie) en Joel Edgerton (The Great Gatsby, Warrior)zien we ook Breaking Bad’s Aaron Paul, Sigourney Weaver en Ben Kingsley.

EXODUS_010_t1_0730_v0238_left_R_CROP_rgb

Kosten noch moeite zijn gespaard. Spectaculaire computereffecten, maar ook real-life actie die op waanzinnige wijze is gefilmd door regisseur Ridley Scott. Zoals je hieronder ziet in deze blik achter de schermen:

Exodus: Gods and Kings is nu te koop op (3D) Blu-ray, DVD en Digital HD