MADGEAR – Magic Leap AR Glasses

Gaat dit ‘m wel worden? Virtual Reality loopt aardig, maar met de populariteit van Pokémon Go en een aanstaande Harry Potter-game heeft Augmented Reality ook aardig wat potentie. Een speciale bril – de Magic Leap – gaat het serieus aanpakken.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Wat apps op je telefoon zijn aardig, Magic Leap gaat voor de serieuze games en toepassingen. Ze zijn al wat jaren aan het testen, maar komen nu met een speciale developer kit die je hieronder ziet. Net zoals Oculus dat destijds deed met zijn VR-brillen.

Wat je krijgt is een bril, een controller en een battery-pack die je aan je riem vastzet. Dat is genoeg om je realiteit compleet te veranderen zoals je kunt zien in de videos hierboven en -onder. De bril kan realistische lichteffecten toevoegen aan je omgeving, verschillende oppervlakten herkennen en muren meenemen in de ‘Augmented Reality’. Zelfs met een realistische diepte, ook wat betreft geluid. Alles in realtime en in 3D, dat spreekt.

Deze versie is nog wel voornamelijk gericht op ontwikkelaars die vervolgens apps en games kunnen ontwikkelen voor de Magic Leap. Een prijs is nog niet bekend, maar de Google Glass kostte destijds zo’n €1.500 en kon minder, dus… Check hier meer over Magic Leap.

Magic-Leap-One-Creator-Edition-Augmented-Reality-Glasses-03 Magic-Leap-One-Creator-Edition-Augmented-Reality-Glasses-02 Magic-Leap-One-Creator-Edition-Augmented-Reality-Glasses-01