Formule 1 wil een stratencircuit in Amsterdam of Rotterdam

De organisatie van de Formule 1 is de mogelijkheden aan het bekijken voor een Nederlandse Grand Prix. Niet op Zandvoort of Assen, maar op een stratencircuit in Amsterdam of Rotterdam.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Sean Bratches, de commerciële baas van de Formule 1, zou volgens Motorsport.com al een aantal verkennende bezoeken aan Nederland hebben gebracht om te kijken wat er nodig is om het hele circus hierheen te verplaatsen. Vooral voor Amsterdam is veel belangstelling vanuit Liberty Media, al zou dat qua logistiek erg lastig worden. Om die reden is Rotterdam ook in beeld.

Het succes van Verstappen trekt veel bezoekers en daar zijn ze gek op bij de Formule 1. Aangezien Max waarschijnlijk – gezien z’n leeftijd – nog een hele lange weg te gaan heeft zou Nederland geen slechte investering zijn. De laatste Nederlandse GP dateert alweer van 1985 op het circuit van Zandvoort, waar de koningsklasse van 1952 tot 1985 werd gereden.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als de F1 naar Amsterdam komt, al zien wij afgezien van de logistieke problemen, wel wat meer praktische problemen: waar moet er bijvoorbeeld gereden worden met al die trambanen, smalle wegen en wegversmallingen; om nog maar te zwijgen van het hobbelige wegdek? Aan de andere kant, als het in Monaco kan…

Als je een goed idee hebt over hoe het stratencircuit door Amsterdam moet gaan lopen, laat het even weten, dan zetten we hem door!