9 Vragen aan Kingsman’s Pedro Pascal

Door Jorrit Niels

Pedro Pascal gaat lekker. Hij maakte indruk in Game of Thrones als Oberyn Martell en op dit moment natuurlijk als agent Peña in alweer drie seizoenen van Netflix’ Narcos. Nu is de 42-jarige Chileens-Amerikaanse acteur te zien in Kingsman: The Golden Circle als Statesman Agent Whiskey. We spraken Pascal over de kunst van een zweep, Narcos en zijn plotselinge rijzende ster.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Kingsman sequel The Golden Circle ziet er net zo bizar en gewelddadig uit als de eerste. De Kingsmen – een onafhankelijke, internationale inlichtingendienst -hebben als doel de wereld veilig houden. Als ze hun hoofdkwartier verliezen en de wereld gegijzeld wordt, ontdekken ze een verwante spionnenorganisatie in de VS genaamd Statesman, met Channing Tatum, Halle Berry en Jeff Bridges als collega’s. Oh, en Colin Firth was toch dood in deel één? Nope, hij duikt gewoon weer op. Pedro Pascal ruilde even zijn Narcos DEA badge in voor een zweep en cowboyhoed.

Wie is Agent Whiskey?
“Hij is een agent bij de Statesman, het Amerikaanse equivalent van de Kingsman. Net zoals bij de Britten is het culturele net wat aangedikt. Waar de Kingsman heren gehuisvest waren in een kleermakerswinkel, zitten wij als cowboys in een distilleerderij. Daarom zijn de namen ook gebaseerd op dranken. Ik ben Whiskey, Halle berry is Ginger Ale, Channing Tatum is Tequilla en Jeff Bridges is Champ voor champagne.”

Kingsman_-The-Golden-Circle_st_15_jpg_sd-high_©-2017-Twentieth-Century-Fox-Film-Corporation--All-Rights-Reserved-

Hoe heb je de rol gekregen?
“Via regisseur Matthew Vaughn. Hij had het eerste seizoen van Narcos gezien en zag in mij de perfecte Whiskey. (lacht) Omdat ik er best wel vroeg in zat heb ik ook veel aan het karakter kunnen werken en om hem vorm te geven.”

Waaronder de snor?
“Yep, dat moest een beetje a la Burt Reynolds in de 70’s zijn. Whiskey moest die moeiteloze swagger hebben die Reynolds vroeger ook had. Maar tegelijkertijd ook een bepaalde dreiging, je kunt niet met ‘m sollen zeg maar. Een karakter die erg goed past in het gestileerde van Kingsman. Een extreem gestileerde en originele wereld. Alles kan, niets is te gek, maar toch geef je om de karakters. Dat is misschien nog wel het meest knappe van de film, buiten alle actie.”

Was het een erg fysieke shoot voor je?
“Enorm. Ik ben afgebeuld. Er zat een goed stuntteam op de film, maar waar mogelijk deden we het zelf. Het vechten, dat zijn wij en we hebben zoveel mogelijk zelf gedaan. Zeker bij een film als deze wil je de kijker zoveel mogelijk laten zien van de actie en niet wegsnijden naar een stuntman.”

Schermafbeelding 2017-10-09 om 16.03.48

Gingen de wapens je goed af, je gebruikt er nogal wat.
“Een lasso, zweep en revolvers. Heel cool om te leren. Ik kreeg les van cowboy stunt expert – ja, ze bestaan – Loop Rawlins die mij alles heeft geleerd. Een hele relaxte en laid-back gast. Echt een cowboy. Het hielp dat ik al wat ervaring had met vechtchoreografie  en als kind was ik geobsedeerd door Indiana Jones, dus dat hielp mij bij de zweep. Daar ben ik – al zeg ik het zelf – best goed in geworden. Ik was verschrikkelijk met de lasso. Maar daar hebben we de magie van film voor!”

Narcos gaat heel goed, merk je dat ook op straat?
“Ligt eraan waar ik ben, toen ik na zeven maanden in Colombia seizoen 2 afsloot en toen direct Kingsman toen merkte ik dat Narcos in Engeland echt een big deal is. ‘Hey, Javier Peña!’ werd mij nageroepen, toen was wel duidelijk dat ik m’n rol in Game of Thrones duidelijk was overstegen. Maar ook ik heb geen idee hoor wat de kijkcijfers zijn. Of de algoritmes, haha. Maar als ik afga op de mensen die mij steeds vaker herkennen denk ik dat we het goed hebben gedaan!”

En een belangrijkere rol dan in de voorgaande seizoenen.
“Klopt, Peña was eerst gewend om op de achtergrond te kunnen werken met zijn eigen regels. Nu met de promotie verliest hij dat en het was interessant om te zien hoe hij met die transparantie zou omgaan. Heel cool om ‘m ook eens ongemakkelijk te zien.”

Schermafbeelding 2017-10-09 om 13.52.33

Wat denk je dat mensen zo aanspreekt in Narcos?
“Ik denk dat de fascinatie voor macht en machtsverhoudingen mensen mateloos blijven interesseren. Daarom is Game of Thrones ook zo populair denk ik. Narcos speelt zich af in een wereld waar tientallen miljoenen en zelfs miljarden in omgaan. Dat brengt veel chaos, geweld en extravagantie met zich mee. Drie dingen die het altijd goed hebben gedaan in entertainment. En de overgang van Escobar naar het Cali kartel was ook een boeiende. Van een ‘koning’ gingen we nu naar vier godfathers met nóg meer geld, drugs en machtsspelletjes.”

Door Game of Thrones en Narcos krijg je nu nieuwe kansen met bijvoorbeeld Kingsman, The Great Wall met Matt Damon en The Equalizer 2 met Denzel Washington. Hoe is het om die kleine bijrollen te ontstijgen?
“Een opluchting! Ik ben er enorm gelukkig mee. Jarenlang ben ik keihard aan het werk om een kans te krijgen en als je merkt dat het steeds meer een sneeuwbaleffect krijgt, dan is dat geweldig. De films zijn cool, maar ik heb alles te danken aan die twee tv-rollen.”

Kingsman: The Golden Circle draait nu in de bioscoop