Cruise & Co krijgen corona-vrijstelling voor nieuwe Mission Impossible

Ondanks de restricties omtrent het coronavirus mogen de opnames van Hollywoodfilms als ‘Mission: Impossible’ in Noorwegen gewoon door blijven gaan. Dat heeft de Noorse regering vrijdag bekendgemaakt.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

De Noorse regering maakt een uitzondering voor buitenlandse filmproducties die in het land komen filmen. Cast- en crewleden moeten wel bij aankomst in Noorwegen en daarna iedere 48 uur getest worden en mogen niet met het ‘gewone volk’ in contact komen. “Dit is goed nieuws voor de Noorse filmindustrie die zo geen projecten misloopt,” zegt de Noorse minister van cultuur Abid Raja in een verklaring.

Het was nog niet bekend waar de opnames van de zevende ‘Mission: Impossible’-film in Noorwegen plaats zouden vinden. Gefluisterd werd dat er misschien in de westelijke provincie Møre og Romsdal gefilmd zou gaan worden. In 2017 werden er in Noorwegen ook al opnames gemaakt voor de film ‘Mission: Impossible – Fallout’.Begin dit jaar werd er in Venetië (Italië) begonnen met de opnames voor de nieuwste ‘Mission: Impossible’-film met Tom Cruise in de hoofdrol. Vanwege de coronacrisis werden deze toen stilgelegd.