‘Bond-producers willen Idris Elba als volgende 007’

De producenten van de James Bond-franchise zijn er eindelijk klaar voor om een stap te maken met 007. Producent Barbara Broccoli wil niet alleen heel graag een donkere acteur voor de rol van James Bond, maar Luther-acteur Idris Elba om precies te zijn. Althans, volgens de Britse krant The Independent.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

De doorgaans betrouwbare krant schrijft dat regisseur Antoine Fuqua (Training Day, The Equalizer) Broccoli heeft ontmoet en heeft gezegd dat het tijd is om een niet-blanke acteur te casten in de iconische rol van de geheim agent. Broccoli reageerde daar positief op en had er vertrouwen in dat dit uiteindelijk ging gebeuren met Elba als voorlopige favoriet.

En Elba, met zijn bekendheid en kickbox- en race-verleden, lijkt perfect voor de rol. Hij is al wel 45 jaar, maar goed, dat was Roger Moore ook toen hij begon als 007 in Live and Let Die. Hoe dan ook, Daniel Craig krijgt eerst nog een extreem goedbetaalde kans in Bond 25 die dit jaar wordt opgenomen en naast Elba zien ook Tom Hardy, Michael Fassbender, Henry Cavill en David Oyelowo wel wat in de legendarische rol.

Of Elba het wordt? Dat zal nog wel een paar jaar duren voordat daar duidelijkheid in komt, al heeft hij zelf altijd gezegd dat hij de kans erg klein acht. Maar waarom niet? Waarom de kans mislopen om deze briljante onzin op film na te doen?