‘Beyoncé bestbetaalde artiest van 2016’

Beyoncé was in 2016 de best betaalde muzikant ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse berekening van muziekmagazine Billboard. De 35-jarige zangeres verdiende in 2016 liefst 62,1 miljoen dollar, het leeuwendeel dankzij haar Formation World Tour. Rockband Guns N’ Roses staat op de tweede plek met dik 40 miljoen dollar aan inkomsten.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Beyoncé staat dit jaar voor het eerst op nummer 1 in de lijst dankzij haar succesvolle wereldtournee. Haar Formation World Tour bracht 54,7 miljoen dollar in het laadje. Met de verkoop en het streamen van haar album Lemonade verdiende de zangeres nog eens 6,2 miljoen dollar.

De goede inkomsten voor rockband Guns N’ Roses zijn ook te danken aan hun tournee. Leadzanger Axl Rose twijfelde openlijk aan het doorzetten van de tour maar de band kon 40,4 miljoen dollar op hun bankrekening bijschrijven als gevolg van de optredens. Op de derde plek van best verdienende artiesten staat rocker Bruce Springsteen, die ook ruim 40 miljoen dollar verdiende in 2016. Rapper Drake volgt op de vierde plaats met 37,3 miljoen dollar, gevolgd door Adele die 37 miljoen wist binnen te halen.