Alles wat we weten over de nieuwe Sopranos-film

Het duurt nog even, maar we hebben een releasedatum voor de Sopranos-film Newark. De prequel van de HBO-hit wordt op 25 september 2020 uitgebracht in de bioscopen. Een Nederlandse release zal gelijk zijn of kort erna. Dit is wat we weten tot nu toe.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

De film komt ruim 13 jaar nadat de Emmy-winnende maffiaserie The Sopranos stopte. Newark is een prequel en speelt zich af in de tijd van de Newark-rellen in de jaren zestig. Dat was een tijd waarin de Afro-Amerikanen en de Italianen van Newark elkaar in de haren vlogen. Dit werd de gangsters in beide groepen fataal.

Alan Taylor is aangetrokken als regisseur van de film die eerder als werktitel. Taylor regisseerde ook negen afleveringen van The Sopranos, naast afleveringen van Game of Thrones en de films Thor: The Dark World en Terminator Genisys. Een van de schrijvers van de film is Lawrence Konner, die ook aan The Sopranos meeschreef. Ook maker David Chase is bij de productie betrokken, als producent en co-auteur.

De cast bestaat uit onder meer Alessandro Nivola, Vera Farmiga, Ray Liotta, Jon Bernthal, Corey Stoll, Billy Magnussen en John Magaro. Michael Gandolfini, de zoon van wijlen Sopranos-ster James Gandolfini, zal een jongere versie van Tony Soprano spelen.