Adidas miCoach – de ‘slimme’ voetbal

De voetbal is nu niet echt een voorwerp dat grootse sprongen heeft gemaakt in de laatste decennia. Een mix tussen plastic en leer was het wel zo’n beetje. Adidas heeft er nu een eigen voetbalcoach van gemaakt. De miCoach Smart Ball verbindt via bluetooth aan je telefoon en stuurt tal van data door om je schoten te verbeteren. 

Je kunt zien waar je de bal raakte, hoe hard, hoeveel spin je meegaf en de baan van de bal. Alle data zie je terug op je telefoon en de app geeft je tips hoe je het beste die professionele vrije trap voor elkaar krijgt. Je kunt ook de vrije trappen en andere schoten van bekende prof’s inladen – zouden dat enkel Adidas-ambassadeurs zijn? – en deze proberen te evenaren. Voor de fanatieke voetballer een leuke gadget, maar wel een hele prijzige.

De Adidas miCoach Smart Ball is te bestellen via de Apple Store voor €299. Dus ‘iets’ meer dan dat je bij Intersport kwijt bent voor een huis-tuin-en-keuken balletje. Een forse prijs, dus het is aan te raden dat je de bal terughaalt als je hem over een schutting schiet.