17 wereldrecords die jij nú kunt verbreken

Door: Loes Baeten

Voor atleten van wereldklasse, zoals sprinter Usain Bolt, is het verbreken van een wereldrecord een hele opgave. Jaren van intensieve training gaan eraan vooraf. Gelukkig zijn er voor de gewone stervelingen onder ons 17 manieren om een legitiem wereldrecord te vestigen. Tijd dus om geschiedenis te schrijven!

1. Zo veel mogelijk cd’s laten balanceren op één vinger
Het huidige record staat op 50 cd’s. Het is de bedoeling dat je vinger plat onder de cd’s ligt… Dus niet alle cd’s aan je vinger rijgen. Deze man deed een poging met maar liefst 232 cd’s op zijn vinger. Aan zijn gezicht te zien klinkt het gemakkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Misschien toch maar een keertje extra naar de sportschool deze week?

2. Zo veel mogelijk t-shirts aantrekken binnen één minuut
Het huidige record staat op 31 t-shirts. Je mag t-shirts in alle soorten en maten gebruiken, zowel met lange als korte mouwen. Ook mag iemand je helpen om ze naar beneden te trekken. Wel moeten de shirts één voor één worden aangetrokken.

3. Zo veel mogelijk winegums met een stokje eten binnen één minuut
Het huidige record staat op 3,2 gram. Alle smaken zijn toegestaan, zo lang je maar één hand gebruikt. De andere hand moet je op je rug houden.

4. Zo veel mogelijk post-its op je gezicht plakken binnen één minuut
Het huidige record staat op 58 post-its. De briefjes moeten een minimum afmeting hebben van 73 millimeter aan beide zijden. Daarnaast moeten ze door de persoon zelf op het gezicht worden geplakt. Na 60 seconden moeten de post-its nog minimaal tien seconden blijven hangen. Het is niet toegestaan om ze op je oogleden te plakken. Hoe dat eruit ziet? Nou zo ongeveer.

5. De meeste cirkelbewegingen met een bal rond je benen in 30 seconden
Het huidige record staat op 68 cirkelbewegingen. Je hoort een standaard formaat voetbal of basketbal te gebruiken. Wanneer de bal de grond raakt, is het verhaal afgelopen. Tijd om die idiote gymlessen van vroeger eens te benutten.

6. Zo snel mogelijk het alfabet achterstevoren typen op een iPad
Het huidige record staat op twee seconden. Huh, kan dit?! Deze vrouw flikt het nog voordat jij met je ogen kunt knipperen.

leapfrog
7.
 Zo vaak mogelijk haasje-over in 30 seconden
Het huidige record staat op 32 keer springen. De deelnemers moeten beiden om de beurt springen. Daarnaast moet het tweetal tegelijkertijd de handen op de grond en de rug plaatsen voordat ze een sprong wagen.

8. Zo snel mogelijk 500 milliliter water drinken
Het huidige record staat op 2,35 seconden. Het enige wat je nodig hebt is een helder glas met water dat je zonder te morsen opdrinkt. Handig dat je jouw drinking skills tijdens je studententijd nog even hebt geperfectioneerd.

tennisballen-1
9.
 Zo veel mogelijk tennisballen vasthouden in één hand
Het huidige record staat op 26 ballen. Het is de bedoeling dat je met je vrije hand één voor één de ballen plaatst in je andere hand. De ballen moeten minimaal vijf seconden blijven liggen, nadat de laatste bal is geplaatst. Oefening baart kunst.

10. Zo veel mogelijk crackers eten in één minuut
Het huidige record staat op tien crackers. Om dit record op je naam te schrijven mag je maar één cracker tegelijkertijd eten. Na elke cracker moet je een lege mond laten zien. Ehm… Dat zal vast geen mooi gezicht zijn. Voordat de 60 seconden voorbij zijn, moet je alles hebben ingeslikt. Drinken tussendoor mag niet.

push-up
11. Zo veel mogelijk push-ups mét tussentijds klappen in één minuut
Het huidige record staat op 77 push-ups. Zorg er tijdens je poging voor dat je geen gebogen knieën of taille hebt en dat je lichaam bij iedere push-up een hoek van 90 graden behoudt. Pff… Bij de gedachte alleen al worden we moe.

12. Zo vaak mogelijk in ondergoed springen in 30 seconden
Het huidige record staat op 9 keer springen. De onderbroek die wordt gebruikt, moet een vergelijkbare maat hebben als die van de deelnemer. Cheaten met een grote onderbroek van je oma zit er dus niet in. De onderbroek moet volledig worden aangetrokken tot de taille. Het record komt alleen op je naam te staan wanneer je met twee benen tegelijkertijd in het ondergoed springt.

13. Zo snel mogelijk Mr. Potato Head geblinddoekt in elkaar zetten
Het huidige record staat op 16,17 seconden. Je mag hierbij alleen je handen gebruiken en alle meegeleverde onderdelen moeten op de juiste plaats worden bevestigd.

Hype_Energy_cans_in_fridge
14.
 Zo snel mogelijk 24 blikjes in een koelkast plaatsen
Het huidige record staat op 9,76 seconden. Je moet beginnen met een dichte koelkast deur. Ook moeten de blikjes dicht en intact zijn. De koelkast moet normaal verkrijgbaar zijn… Tja er bestaan blijkbaar dus ook abnormale koelkasten. Ten slotte zorgen omgevallen of kapotte blikjes ervoor dat je poging ongeldig is.

15. Zo hoog mogelijke toren bouwen van munten in 30 seconden
Het huidige record staat op 51 munten. Wanneer je een poging wilt wagen, dan moet je munten gebruiken met een maximale dikte van drie millimeter. Je mag daarnaast maar één hand gebruiken, de andere hand behoor je op je rug te houden. Na 30 seconden is het de bedoeling dat je toren nog minimaal vijf seconden blijven staan. Dus de volgende keer dat je vrienden je terugbetalen met al hun kleingeld, weet je wat je moet doen.

dekbedovertrek
16
Zo snel mogelijk je dekbedovertrek om je deken doen
Het huidige record staat op 26,03 seconden. Een voorwaarde is dat je dekbedovertrek netjes over de deken wordt geplaatst. De deken moet in alle 4 de hoeken van de hoes zitten, anders wordt je gediskwalificeerd.

17. Zo veel mogelijk marshmallows eten in één minuut
Het huidige record staat op 25 marshmallows. Voor deze poging moet je marshmallows van een standaard formaat gebruiken. Geen mini’s dus. Ze moeten één voor één in je mond en drinken mag niet.

Je hoeft vanaf nu dus alleen nog de regels te volgen, een poging wagen, je video uploaden naar YouTube en wachten totdat het wordt geverifieerd. Good luck!