Heb jij het uithoudingsvermogen van een marinier?

Hulp bieden na een orkaan op Sint Maarten, een gebied ontdoen van mijnen of binnen no-time waar dan ook ter wereld aanwezig zijn om bondgenoten, eigen gebied of de international rechtsorde te beschermen. Het Ministerie van Defensie is op zoek naar nieuwe militairen voor gevechtsfuncties, maar wat past bij jou? Scroll naar beneden en check op wat voor manier jij het beste uit jezelf kunt halen.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Korps Mariniers
Eén van de oudste onderdelen van onze krijgsmacht. In 1665 opgezet en gespecialiseerd in amfibische en speciale operaties. In totaal bestaat het Korps Mariniers uit zo’n 2.300 militairen die altijd paraat staan en wereldwijd inzetbaar zijn onder elke omstandigheid. Van de diepe jungle tot ijzige bergtoppen en alles daartussenin. Wat daarvoor nodig is, is een pittige opleiding met een selectietest die daaraan vooraf gaat. Check hierboven hoe JayJay Boske het verging tijdens de 48 uur durende Fitheids- en de Marinier Selectietest en krijg tips om je optimaal voor te bereiden met het online trainingsschema.

Pantsergenie
Marinier bij het Korps, gevechtsvlieger bij de Koninklijke Luchtmacht of militair bij de Luchtmobiele Brigade. Bij het gros van de Nederlanders ontstaat er dan wel een beeld van wat het werk inhoudt. Maar de Pantsergenie? Dit is een bijzonder onderdeel van de Landmacht dat bestaat uit vaktechnische specialisten met gevechtscapaciteiten die er voor zorgen dat de collega’s van de infanterie hun werk kunnen doen. Zo werpen ze hindernissen op om de vijand te stoppen, bouwen ze bruggen op, omzeilen ze mijnenvelden of sporen bermbommen op en maken deze onklaar. In de video hierboven zie je wat je als pantsergenist kan doen. Check hoe de specialisten in de Leopard 1 genietank zonder twijfel obstakels uit de weg ruimen.

Luchtmobiele Brigade
Hierboven zie je een training van de Luchtmobiele Brigade in Frans Guyana. Twee weken lang trainde de eenheid tijdens oefening Red Jaguar en moesten de luchtmobiele infanteristen overleven en verplaatsen onder extreme omstandigheden. Zomaar een voorbeeld van het extreme en diverse takenpakket van de Luchtmobiele Brigade, een snel inzetbare en lichte infanterie-gevechtseenheid. Binnen 7 dagen kan deze 4.500 man sterke gevechtseenheid overal ter wereld worden ingezet. Voor onder meer rampenbestrijding en humanitaire hulp tot en met het verdedigen van eigen gebied of dat van onze bondgenoten. De Luchtmobiele Brigade is onder meer onderdeel van de Nederlands-Duitse snelle interventie-eenheid DSK, maar kan ook samenwerken met de Luchtmacht en zo per helikopter of transportvliegtuig gedropt worden. Te voet of met terrein- en transportwagens en zelfs met KTM Enduro-motoren.

Ben je er al achter welke het voor jou gaat zijn? Klik dan hier om direct naar de vacatures te gaan of kies je Battle en ontdek welke eenheid het beste bij jou past.