Dit is hoe je 2018 jouw jaar maakt!

Het is alweer november, twee maanden voordat we voor de zoveelste keer het nieuwe jaar in gaan. Weer een jaar voorbij waarin goede voornemens zijn gesmolten als sneeuw voor de zon. 2017 zou jouw jaar worden, maar door de drukte op je werk en thuis is het er eigenlijk niet echt van gekomen. Inderdaad, precies zoals vorig jaar. Want tsja, eigenlijk ook iets te ambitieus toch? Of viel dat wel mee? Hoe dan ook, daar gaan we dus in 2018 verandering in brengen.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Hoe? Door die neerwaartse spiraal van de dagelijkse sleur te doorbreken. Geen genoegen meer te nemen met de zaken zoals ze nu gaan en inderdaad door weer goede voornemens te maken. Met het grote verschil dat we ons er deze keer echt aan gaan houden. Hoe? Door niet te wachten op 1 januari, maar vandaag nog te beginnen met de voorbereidingen. Door er langzaam in te groeien in plaats van jezelf van de ene op de andere dag van alles te ontzeggen. Het belangrijkste, door je mindset te veranderen. Jezelf dingen ontzeggen werkt niet, het aanpassen van je levensstijl door het zien van nieuwe kansen wel.

Sporten hou je alleen op deze manier vol
Sporten, daar begint het mee. Ons lichaam is niet gemaakt om stil te zitten achter een computer. Sporten houdt je alleen vol als je het met regelmaat doet en je duidelijk merkbaar progressie boekt. Je voelt je beter, ziet er beter uit en straalt dat ook uit. Geloof het of niet, maar als je de slag te pakken hebt, dan gaat het hoe dan ook verslavend werken, vooral in het begin als de opgesloten endorfines eindelijk weer eens de vrije loop krijgen in je lichaam.

1x per week sporten? Tsja, alles is beter dan niets. Toch zal die ene keer iedere week weer een opgave blijven. Als je echt klaar bent voor een nieuw begin, ga dan minimaal 3x per week en het liefst 4x. Een uurtje is al genoeg. Beter 4x per week een klein uur, dan 2x twee uur of 1x vier uur. Probeer het maar eens een maand. Wedden dat je de tweede maand niet anders meer wilt zolang je de regelmaat niet doorbreekt!

Geen tijd om 3x per week te sporten? Tijd moet je maken. Je wilt immers een frisse start toch?! Een week heeft 168 uur en je kunt ons niet wijsmaken dat je in die 168 uur niet even ergens drie uur op de bank zit te zappen of met je mobiel in de weer bent. Ook al voelt dat als je nodige rustmoment, uit de drie uur sporten per week ga je tien keer meer energie halen. Niet vanaf 1 januari, maar vanaf morgen.

Slecht eten op een gezonde manier
Ben je lekker aan het sporten, dan zul je merken dat je vanzelf ook behoefte krijgt om iets gezonder te gaan eten. Jezelf van alles ontzeggen heeft ook hier geen zin, dus bedenk een haalbaar scenario. Maandag tot vrijdag eet je gezond en in het weekend ga je gewoon twee dagen los. Alle kleine tussendoortjes die je nu gedurende de hele week tot je neemt, zetten veel meer aan dan die twee dagen zondigen in de week tegenover de vijf gezonde dagen. Op deze manier heb je nooit het gevoel dat je iets niet mag – waardoor je het eigenlijk nog liever wilt – en hoef je het ‘lijnen’ ook niet te ervaren als een ontzegging.

Stoppen met roken is het makkelijkste dat er is…
Wat? Rook je nog steeds? Dat is anno 2017 toch wel echt een beetje over. Vroeger was het misschien cool, tegenwoordig staat het ronduit armoedig. Ondergetekende is al vijf jaar gestopt, na achttien jaar een pakje per dag gerookt te hebben en het was een van de makkelijkste dingen ooit. Hoe? Simpel, door er klaar voor te zijn en het boek Stoppen met Roken van Allen Carr te lezen. De inhoud is eenvoudig en wordt hoofdstuk na hoofdstuk als een zaadje in je hersenen geplant. Hoe eenvoudig en doorzichtig ook, zodra je de ideeën toepast, zijn ze zeer doeltreffend. Samengevat komen ze erop neer dat je het stoppen moet gaan zien als een nieuwe kans in plaats van ‘het roken niet meer mogen’. Een andere mindset dus. Iets niet mogen is niet leuk. Nieuwe kansen wel. Het klinkt als een klein verschil en vooral heel erg onhaalbaar en toch gaat het je lukken en het verandert alles.

Stop met werken
Natuurlijk niet helemaal, maar verandering kan nooit kwaad. Sterker nog, meestal moet je even door een klein dalletje om ergens beter uit te komen. Ben je klaar met je huidige baan, ga dan gewoon iets anders doen. Het klinkt eng, maar uiteindelijk ben je ook aan deze baan gekomen. Inmiddels heb je meer ervaring, dus zou het nu toch echt makkelijker moeten gaan. Je moet alleen even die stap zetten…

Uiteindelijk komt het allemaal neer op één ding, je beter voelen, in het algemeen en vooral ook over jezelf. Leer iets nieuws, neem een hobby, creëer nieuwe kansen, investeer, beleg, start een handeltje, ga op gitaarles of op Italiaans. Doe iets! Doe iets met je tijd. Iets waar je je goed over voelt, iets dat je het gevoel geeft dat je die tijd goed hebt besteed in plaats van uren achtereen naar Instagram en Facebook te staren. Voor je het weet ben je echt oud en heb je niks geleerd, behalve dan wat al die anderen op socialmedia met hun leven hebben gedaan.

Zeuren betekent gezeur
Betrap jezelf op klagen, zeuren en andere negatieve gedachten. Je hebt er namelijk niks aan, maar het maakt je al helemaal geen leuker persoon voor je omgeving. Klagen is lekker, we weten het, maar je wordt er vooral ‘die zeikerd’ van. Probeer iedere keer dat je iets te zeuren hebt, iets positiefs te zeggen of te denken. Het klinkt idioot, maar het resultaat zal je verbazen. Zowel in je hoofd als hoe je omgeving op je reageert. Af en toe even glimlachen naar een vreemde daar is ook nog nooit iemand slechter van geworden.

Kleding maken de man
Zeker niet het belangrijkst, maar absoluut het puntje op de I, de kers op de taart, de ballen in de soep… Een nieuwe garderobe. Ben jezelf opnieuw aan het uitvinden, dan hoort daar eigenlijk ook wel een frisse look bij. Niet alleen om er goed uit te zien, maar ook weer om je nog beter te voelen. Voel je je namelijk goed over jezelf en over hoe je eruitziet, dan straal je dat ook uit.

Het klinkt allemaal bijzonder eenvoudig en dat is het dan ook. Je moet het alleen wel even doen. Zie het dan ook niet als iets dat je moet doen, maar benader het als een kans. Maak jezelf iedere dag wijs, dat het deze simpele dingen zijn die je leven in de basis compleet om kunnen gooien. Een basis die uiteindelijk zal zorgen voor een domino effect. Voel je je beter, sta je gelukkiger in het leven en straal je dit ook uit, dan ziet je omgeving dit ook en zal hier hoe dan ook op reageren. Positief welteverstaan. Waar wacht je dus op, geen excuses geen gezeur. Gaan met die lolly!