Dockers komt met de Smart 360 Flex voor ultiem comfort

Dockers komt met de Smart 360 Flex, een collectie die voortborduurt op de 30 jaar ervaring van het merk. De nieuwe collectie bestaat uit broeken gemaakt van stof waarin een four-way flex-technologie is toegepast voor extra bewegingsvrijheid en comfort, zonder daarbij aan stijl en duurzaamheid in te leveren.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Four-way flex-technologie, het is een mondvol en klinkt als een marketing praatje, maar het is veel meer dan dat. Het is namelijk letterlijk wat er staat. Anders dan normale stretchstoffen die maar in één richting rekbaar zijn, kun je de 4-way flex zowel horizontaal als verticaal rekken, iets dat niet alleen innovatief is, maar ook draagcomfort oplevert.

40806_17_H2_47691_0000_DOWNTIME_360_SLIM_TAPERED_HER0_POS_0273_R2

De ontwerpers bij Dockers hebben zich in eerste instantie gefocust op wat mannen het belangrijkst vinden in een broek, namelijk het comfort. Toen dat getackeld was zijn gaan kijken hoe ze de khaki-broek verder konden verbeteren. Naast dat de lijnen van nu moesten zijn, stijlvol en slank, viel er ook aardig wat te winnen in functionaliteit. De nieuwe zachte khaki’s hebben een tailleband met stretch aan de binnenkant, en zakken die diep en verborgen genoeg zijn om je smartphone veilig in te kunnen steken.

17_H2_47691_360_DOWNTIME_V2_0017-2

“Het merk Dockers zag in de jaren tachtig van de vorige eeuw het licht, een tijd waarin zakenmensen alternatieven zochten voor het eeuwige pak en iets meer van hun persoonlijke stijl wilden laten zien. Zo ontstond er een cultuurverandering van de traditionele dresscode van die tijd naar een stijl die zowel modern en professioneel was, maar ook een informeel accent had,” vertelt Ian Harrison, vicepresident Merchandising bij Dockers.

17_H2_47691_0000_DOWNTIME_360_SLIM_TAPERED_HER0_POS_0186

“Sindsdien hebben we altijd goed geluisterd naar mannen uit de hele wereld. In de loop der tijd hebben we veel geleerd over mannen en wat zij van een broek verwachten. Het is eigenlijk heel simpel. Ze willen er modern uitzien in een broek die lekker zit en waarmee ze vanuit hun kantoor zo naar de vrijdagmiddagborrel kunnen. Onze Smart 360 Flex-collectie voldoet aan al deze wensen.”

De Smart 360 Flex-collectie is verkrijgbaar in de Dockers-winkels en via de website en varieert in prijs tussen de €89 en €99.