Volg Elon Musk’s Starman naar z’n baan om de zon (video)

Eergisteren kon je al Live zien hoe Elon Musk z’n Falcon Heavy het luchtruim in schoot. Twee Falcon 9 stuwraketten keerde succesvol terug, de derde – de center core – stortte in zee. Aan boord van de Falcon Heavy was Elon Musk’s Tesla Roadster, welke op dit moment in een baan om de zon wordt gebracht.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!

Hoe dat eruit ziet, was gisteren middels een livestream te volgen. In de roadster is een dummy – Starman – geplaatst met een SpaceX pak aan. De verschillende camera standpunten laten zien hoe de Roadster en de dummy zich van de aarde verplaatsen met op de achtergrond de steeds kleiner wordende blauwe planeet. Wat niet te zien is in de video, is dat het stel zich beweegt met een snelheid van zo’n 40.000 kilometer per uur. Voor iedereen die het gemist heeft is de stream alsnog online geplaatst en hij werd door ruim tien miljoen mensen bekeken.

Zelf zei Elon Musk over het plaatje tijdens de nabeschouwing van de lancering, ‘het ziet er zo nep uit, dat het wel echt moet zijn. De beelden zijn veel te crisp.’