Villa SG21 – groene luxe in Rotterdam

Nee, deze villa staat niet in Californië of ergens in Zuid-Europa, maar gewoon tussen Rotterdam en Gouda in Nieuwerkerk aan de IJssel. FillieVerhoeven Architects ontwierp deze minimalistische houten villa met veel glas en een groen dak.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Strenge lokale regels hadden tot gevolg dat het huis niet groter mocht worden dan 1.000m3 en het moest een hellend dak hebben om mee te gaan met de rest. Een villa van gezwart hout doet dat niet echt, maar in combinatie met het groene dak gaat hij redelijk op in de omgeving. Niet teveel natuurlijk en dat zou ook zonde zijn van zo’n spectaculair ontwerp. Genoeg licht komt binnen door veel glas en volgens de architecten ‘de grootste glazen schuifdeur ooit gebruikt in een particulier huis in Nederland’. Een schuifdeur die de woonkamer verbindt met de tuin. Scroll naar beneden voor de gallery.

villa-SG21-fillieverhoeven-architects-residential-architecture_2 villa-SG21-fillieverhoeven-architects-residential-architecture_3 villa-SG21-fillieverhoeven-architects-residential-architecture_4 villa-SG21-fillieverhoeven-architects-residential-architecture_5 villa-SG21-fillieverhoeven-architects-residential-architecture_6 villa-SG21-fillieverhoeven-architects-residential-architecture_7