STREETART: Steefan de Croock’s ‘Strook’

Streetart, we blijven er bij MADPAC van houden. Steefan de Croock is een Belgische straatkunstenaar en staat bekend om zijn kunstwerken die bestaan uit een breed scala aan – vaak gerecyclede – materialen. Sinds 2011 is de Belg fulltime bezig met het kunstproject Strook, en het resultaat mag er na die vier jaar dan ook zeker zijn.

Het project ‘Strook’ bestaat uit kunstwerken die voor het grootste deel zijn gemaakt van oude houten meubelen en deuren. Alle houten onderdelen zijn in dezelfde staat gehouden als dat ze gevonden zijn, wat voor een bont en uniek geheel zorgt. De onderdelen zijn namelijk niet geverfd. Kenmerkend aan Strook┬ázijn dan ook de kleurrijke vlakken die tegen elkaar afsteken.

Neem bijvoorbeeld Elsewhere. Dit kunstwerk is tegen een oud en vervallen pand geplaatst in het Belgische Mechelen en bestaat uit deuren en tafels in verschillende opvallende kleuren. Niet alleen brengt hij hiermee de trieste plek wat tot leven, ook de stukken waarvan het kunstwerk is gemaakt, blaast hij nieuw leven in.

Benieuwd naar de indrukwekkende streetart van het Strook-project? Check dan de beelden hieronder.