Eddy Zoëy ‘staat op straat’

Maandag is altijd een lastige. Het weekend was weer eens veel te kort en voordat je het weet heb je om 09.01 uur alweer genoeg werk op je genomen tot eind 2017. Sourcy Vitaminwater heeft de oplossing

Begin deze week stond Eddy Zoëy op straat in Amsterdam Noord om mensen uit die dagelijkse sleur te halen. Samen met Sourcy Vitaminwater bij het pontje vlakbij het Eye Filmmuseum. Niet zomaar om wat flesjes uit te delen met grote spandoeken met Vitaminwater op de achtergrond. Nee, een heuse spelshow was opgebouwd aan het IJ inclusief een live-verbinding met Scheveningen.

FullSizeRender-8

Ja inderdaad, wij vroegen ons ook af hoe dit er uit zou zien. Alles alleen om je rit van of naar je werk wat leuker te maken? Eigenlijk wel. Vlakbij het pontje stond een enorm rad van fortuin en een gigantisch LED-scherm waarmee Eddy contact had met Lize Korpershoek in Scheveningen.

FullSizeRender-6

Het idee: in de Scheveningse Palace Promenade staat een roltrap met gekleurde treden. In Amsterdam Noord staat Eddy met het rad met ook diezelfde kleuren. Zoëy vraagt nietsvermoedende voorbijgangers of ze een prijs willen winnen door het rad te stoppen op dezelfde kleur als waarop mensen in Scheveningen staan. Lukt dat, dan winnen ze in beide steden een prijs. Zelfs de mensen in Scheveningen die eigenlijk geen idee hadden dat ze überhaupt in een spel zaten.

FullSizeRender-7

Het weer was maandag niet opperbest, maar tussen de regenbuien door was het lekker druk. En zoals alleen Eddy dat kan met z’n aanstekelijke enthousiasme pikte hij binnen no-time mensen van het pontje af. Mensen op weg naar hun werk, een stelletje dat naar Eye ging voor een verjaardag, een verdwaalde toerist die eigenlijk een ander pontje had moeten nemen en twee Spaanse gasten die de dag van hun leven hadden of al om twee uur ’s middags iets teveel hadden ‘genoten’ van Amsterdam. Blij waren ze in ieder geval wel met hun prijzen.

FullSizeRender-10

Een aanstekelijk spel en weer eens wat anders dan gewoon Sourcy Vitaminwater uitdelen op straat. ‘Breng sleur in kleur’, noemen ze het zelf. Leuk idee, laten we dat de volgende keer bij ons doen op de hoek van de Herengracht en het Koningsplein!