Bitcoin doorbreekt nieuwe grens van $5000

Iedereen die een paar jaar geleden dacht dat Bitcoin (afgekort BTC) allemaal gebakken lucht was en een slechte investering, zal vandaag behoorlijk balen dat hij nooit is ingestapt op het moment dat de cryptocurrency een paar tientjes – of minder – waard was. Vanmorgen bereikte de waarde van de digitale valuta namelijk het nieuwe hoogtepunt van $5.000.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Afgelopen week kwam Bitcoin al regelmatig in de buurt van z’n vorige record dat net onder de $5.000 lag, maar vandaag schoot hij er dan eindelijk overheen. Overtuigend, want kort na het overschrijden van z’n oude weerstand klom de koers direct door naar de $5.220. Geen slechte investering dus, mocht je er al een paar jaar in zitten. Sterker nog, de koers van Bitcoin schommelde begin dit jaar nog rond de $1.000 en ging in tien maanden tijd dus 5 keer over de kop en het einde lijkt nog lang niet in zicht.

Bitcoin werd in 2009 door één persoon of groepering onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto uitgebracht en steeg in een paar jaar tijd in koers van een paar cent tot $5.220 deze middag. Bitcoin is een vorm van elektronisch geld waarmee uitwisseling mogelijk is zonder tussenkomst van een derde partij zoals een bank. Check hieronder voor het volledige verhaal: