Bizarre Canada Timelapse kostte 6 weken om te schieten

Die timelapse-video komen elke week wel voorbij, maar zo nu en dan zit er echt een heel toffe tussen. Zoals deze van Florian Nick die zes weken lang door het westen van Canada trok en bijna 5.500 kilometer aflegde om Alive te maken.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Elke dag berg-op-berg-af de mooiste shots vangen en daarna bijna negen maanden monteren voor een clip van 3,5 minuut die laat zien dat Canada meer is dan een bevroren woestenij, waar de zon maar een paar dagen per jaar schijnt. Het resultaat is waanzinnig, haarscherp in 4K en met zoveel kleur dat sommige shots een schilderij lijken. Nick maakte de film met een Sony A7Sii en een Spectrum ST4 rig en schoot ruim 54.000 foto’s.

Filmgeschiedenis in steen – Frank Lloyd Wright’s Ennis House

Leven in een stuk filmgeschiedenis? Nou, Frank Lloyd Wright’s Ennis House staat nu te koop voor omgerekend €19,7 miljoen. Moet je alleen wel willen wonen in de LA-wijk Los Feliz en genoegen nemen met een uitzicht over de City of Angels.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

In de heuvels van Los Feliz vind je Ennis House dat je kunt kennen als het interieur van Rick Deckard’s (Harrison Ford) appartement in de sci-fi klassieker Blade Runner uit 1982. Maar het huis is gebruikt in nog talloze andere films als The Karate Kid Part III, Black Rain, The Replacement Killers, Rush Hour en House on Haunted Hill.

Ennis House is gebouwd in 1923, een van de grootste Wright-ontwerpen met de typische Maya-stijl. Je krijgt voor die bijna twintig miljoen trouwens geen ‘opknapper’, want het huis is de afgelopen jaren gerestaureerd voor bijna $17 miljoen. Een bod kun je hier plaatsen.

Fotografie: Coldwell Banker

Binnenkijken op het landgoed van Muhammad Ali

De weduwe van wijlen bokslegende Muhammad Ali, Lonnie Ali, zet hun landgoed te koop. Ali kocht de boerderij in Berrien Springs, Michigan in 1975 en trainde er in z’n eigen boksring.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

De prijs voor dit alles heeft een betekenis: de koper moet namelijk $2.895.037 betalen (€2,4 miljoen). Waarom die ’37’ in de prijs? Dat staat voor het aantal knock-outs van Ali tijdens zijn carrière.

Het huis ligt op een aardig landgoed van maar liefst 81 hectare. Daarop staat nóg een huis, stoomkamer, massagekamer, sportschool en basketbalveld. En nog wat leuke extra’s als een zwembad, indrukwekkende buitenkeuken en meerdere autogarages.

Fotografie: michric.org

Western 2.0 – Check deze ultra moderne ranch in New Mexico

Voor modeontwerper en filmmaker Tom Ford niet zomaar even een buitenhuis uiteraard. Zijn ranch in Santa Fe, New Mexico is ontworpen door de Japanse architect Tadao Ando en het is een half kunstwerk geworden.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Voor de leek: Tom Ford is filmmaker. Hij regisseerde A Single Man en Nocturnal Animals met Jake Gyllenhaal en Amy Adams. Maar Ford werd succesvol als modeontwerper en creatief directeur van Gucci en Yves Saint Laurent. Daarna probeerde hij het zelf, met het naar zichzelf vernoemde merk ‘Tom Ford’ en met succes.

Ford heeft de ranch onlangs te koop gezet voor een slordige $75 miljoen. Voor dat geld heeft de nieuwe eigenaar een stuk land van 83 vierkante kilometer met daarop een villa, een zwembad en een paardenstal – het is tenslotte niet voor niets een ranch. Daar houdt het niet op. Er zijn ook twee speciale guest houses, speciale verblijven voor het personeel en zelfs een landingsbaan. Want ja, je hebt 83 vierkante kilometer tot je beschikking of niet.

Q30 Electric Yacht – Smooth & Stealthy

Laat het maar aan die Scandinaviërs over om iets straks te ontwerpen. Het Finse Q Yachts komt nu met de Q30 Electric Yacht. Een strakke stille ijsberg zonder vervuilende uitstoot. Elektrisch is niet meer voorbehouden aan die fluisterbootjes in een toeristisch gebied, dat is nu wel duidelijk. 

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Dowload hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

De Q30 wordt aangedreven door een elektrisch systeem dat ze Ocean Volt noemen, een stille aandrijving met een 20kW motor en een 30 kWh batterij. De boot is zo ontworpen dat het jacht door het water glijdt, zodat zeeziek bijna niet meer mogelijk is. Geen uitstoot, geen geluid en een ruime cabine vanonder maakt het tot een perfect tourbootje. De snelheid van max 30 km/u is ook ruim voldoende, check hier meer over de Q3o.

Stop met zoeken – deze Franse Airbnb is je volgende vakantiebestemming

Een villa aan de Middellandse Zee tussen Marseille en Toulon, er zijn slechtere plekken om een weekje door te brengen. Deze Airbnb ‘Villa on the Rocks’ in het Franse Bandol is onze bestemming van het jaar.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Dowload hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Het is bij lange na niet het meest spectaculaire huis wat je hier op MADPAC ziet, maar de combinatie van design, het zwembad, de bereikbare ligging én de bereikbare prijs – maken het tot een must. Per nacht betaal je namelijk €575. Wat niet weinig is, maar met vier slaapkamer en wat vrienden is het nog best te doen.

Je slaapt dan tussen de wijngaarden en kijkt over ze uit vanuit je slaapkamer of het 28 meter-lange zwembad. Een zwembad dat vanuit de woonkamer dienst doet als een soort aquarium (check de foto hieronder). Verder natuurlijk meer luxe die je verwacht bij een villa van vier verdiepingen zoals strakke badkamers, een grote garage, een nog grotere woonkamer en keuken en meerdere terrassen zodat je altijd wat privacy hebt als je je vrienden even zat bent.

Eindeloos uitzicht voor spectaculair Casa Peninsula

Brazilië staat nog steeds op onze bucketlist en Guaruja lijkt na Sao Paulo en Rio de Janeiro ook een prima plek te zijn. Daar staat namelijk het net gebouwde Casa Peninsula. Drie verdiepingen aan luxe met een waanzinnig uitzicht.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Je kijkt uit over een baai vanaf een dichtbegroeide groene klif. Op de begane grond vind je vier slaapkamers en een tv-kamer. De middelste verdieping herbergt de woonkamer, eetkamer, keuken, zwembad en een groot terras. De bovenste verdieping is voor de eigenaar met nog een stel slaapkamers voor wat privacy. Alleen al als je naar de foto’s hieronder kijkt, kom je tot rust.

Made to Order – HRDL The Vinyl Table

Geen motor, gadget of viral dit keer, maar eens een toffe meubel die niet bij ons zou misstaan. Een cool 50’s ontwerp en omdat ‘ie made to order is, is The Vinyl Table van het Noorse HRDL ook nog eens aan te passen aan jouw wensen.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

HRDL is opgericht door de Noorse designer Staan Herdal. Zijn doel is om moderne interpretaties te maken van de meubelstijl uit de 50’s en 60’s. Zoals deze tafel voor een platenspeler en je vinyl-collectie. Je kunt er ongeveer 200 platen in kwijt, een platenspeler links en daaronder een versterker met een ingenieus kabelsysteem om alles goed weg te werken. Wil je ‘m bestellen dan is de wachttijd zes tot acht weken omdat  Herdal ‘m op bestelling maakt, inclusief al je custom wensen. The Vinyl Table kost je €1592.

Binnen 2 uur van Londen naar New York met 5x de snelheid van het geluid

Waarom zou je nog vliegtuigen maken die met supersonische snelheid vliegen als je vliegtuigen kunt maken die een hypersonische snelheid halen. En dat is precies waar ze bij boeing mee bezig zijn, het ontwikkelen van een passagiersvliegtuig dat met 5x de snelheid van het geluid kan vliegen, zo maakten ze deze week bekend tijdens een luchtvaart conferentie in Atlanta.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Het hypersonische vliegtuig zou, nog voor je een film op je laptop af kunt kijken, van New York naar Londen vliegen. De snelheid van hypersonisch staat overigens nog niet vast, maar wordt vaak gebruikt als referentie naar Mach 5 ofwel 5x de snelheid van het geluid ofwel 6300 kilometer per uur ofwel in twee uurtjes de Atlantische Oceaan over.

Volgens Boeing zou het toestel voor zowel commerciële als militaire doeleinde kunnen worden ingezet. “Boeing bouwt op het fundament van zes decennia ontwerpen, ontwikkelen en het vliegen van experimentele hypersonische vliegtuigen. Dit maakt ons het aangewezen bedrijf om deze technologie in de toekomst op de markt te brengen,” aldus Kevin Bowcutt, leider van het project bij Boeing.

Helaas zullen we wel nog even geduld moeten hebben tot het zover is, aangezien Boeing zelf verwacht de eerste toestellen pas over 20 tot 30 jaar in de lucht te hebben.

10 mythes over introverte mensen (geschreven door een introvert iemand)

Het is er helaas niet een van onszelf, maar van filmmaker Carl King, al zouden sommigen hier op de redactie hem als ervaringsdeskundige best uit hun mouw geschud kunnen hebben. Er bestaan best wat vooroordelen over introverte mensen, deze lijst (gemaakt door de introverte King) helpt die vooroordelen voor eens en altijd de wereld uit.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Het mooie is dat iedereen met een introverte neiging zichzelf direct in een groot aantal van de punten in deze top 10 herkent. King schreef de lijst vanuit zijn eigen ervaring en had nooit verwacht dat deze viral zou gaan. Introvert zijn heeft helemaal niet altijd iets te maken met verlegen zijn, ongeïnteresseerd zijn of zelfs een hekel hebben aan mensen. Introverte mensen hebben het gewoon niet zo op small talk en praten liever over dingen die er echt toe doen (naar hun mening), in plaats van eerst het sociale riedeltje te moeten doorlopen. Probeer inderdaad maar eens met een introvert iemand een gesprek te beginnen over iets dat hem of haar echt interesseert, dan zul je al gauw merken dat er meer geluid uit komt dan je aanvankelijk had gedacht.

Ben je zelf introvert, twijfel je nog, óf word je juist moe van die stille types in je omgeving of heb je zelfs een oogje op en wil je er nu weleens het jouwe van weten. Check dan de lijst hieronder. Wij vonden hem in ieder geval erg vermakelijk (en toch ook wel herkenbaar). Meer weten, ga naar Carl King’s website.

Bored Panda

Bored Panda

Bored Panda

Bored Panda

Bored Panda

Bored Panda

Bored Panda

Bored Panda

Bored Panda

Bored Panda

Bored Panda