Neyk Submarine – Hollandse luxe onderzeeër met superjacht-ambities

Een onderzeeër met praatjes, zo kun je de Neyk Submarine het beste omschrijven. Het Nederlandse Ocean Submarine uit Drimmelen schetste dit monster van een sub met een luxe waar menig superjacht jaloers op zou zijn.

Volg MADPAC op Instagram voor een blik achter de schermen!!

Download hier de gratis MADPAC app voor iPhone en iPad!!

Ocean Submarine heeft grote ambities. Zo willen ze een schaalbaar model van de onderzeeër om er zo onder meer ook een toeristen-, offshore en militaire versie van te maken.

De Neyk Luxury Submarine is het beste te vergelijken met een bescheiden privéjet, maar dan onderwater. Hoe dan ook is dit het coolste luxe voertuig dat we in tijden hebben gezien. De laatste acht jaar heeft Ocean Submarine samengewerkt met Rolls-Royce, MTU en Bosch om de onderzeeër te ontwikkelen. Volgens de makers gaat hij max 12 knopen (22 km/u) en kan ‘ie een diepte bereiken van 150 meter. Een bezoek aan de Titanic zit er niet in, maar diep genoeg om een gezonken handelsschip te bekijken. Daarnaast kan de Neyk Submarine tien passagiers vervoeren en twee crewleden.

Het interieur, zoals je hieronder ziet in de gallery, is voorzien van alle luxe. Zoals een bar, luxe banken, een eetgedeelte en een speciale opening aan de voorkant zodat twee passagiers de oceaan compleet in zich op kunnen nemen. Een werkend prototype verwacht Ocean Submarine volgend jaar te presenteren.